Mai cikkünkben a család egyik legújabb tagjával, az Asus G771JW laptoppal fogunk közelebbről megismerkedni, amely nem csupán stílusos megjelenésével hívja fel magára a figyelmet. A karcsú profil alatt ugyanis bivalyerős hardveres szekció található, ami a legbonyolultabb applikációkkal is képes megbirkózni. Az Nvidia Geforce grafikai vezérlő lehetőséget ad arra, hogy kedvenc játékainkat folyamatosan nagy felbontásban élvezhessük.

Asus G771JW laptop – Dekoratív külső ROG módra:


A fogyasztói igényekhez igazodva az Asus is piacra dobta karcsúsított gamer laptopjait, amelyeket G551 és G771 típusjelzésekkel látott el. A szakavatottaknak azonnal feltűnik, hogy szerkezetileg a multimédiás N szériára hajaznak, és csak néhány apró változtatást eszközöltek rajtuk, hogy még inkább elnyerjék a játékosok kegyeit. A vörösen izzó ROG embléma már messziről azt sugallja, hogy az Asus G771JW laptop nem egy hétköznapi kiadásnak számít. Az egyedi megjelenés most is adott, mivel a sötét köntösbe öltöztetett Asus G771JW laptop piros billentyűzetfestéssel büszkélkedhet. A szálcsiszolt alumínium borítás egyszerre esztétikus és praktikus. A stabil szerkezet kellő védelmet nyújt az alkatrészek számára.


Asus G771JW laptop – gazdag felszereltség:


Méreteiből adódóan nem meglepő, hogy az Asus G771JW laptop 4 darab USB 3.0 portot, HDMI -t, mini Display Port és RJ-45 LAN csatlakozót kínál. A vezeték nélküli kapcsolatokról a már jól megszokott Wifi, WiDi és Bluetooth 4.0 technológiák felelnek. Természetesen alapnak számít a kártyaolvasó, a HD-s webkamera, csak úgy mint a piros billentyűzetvilágítás. Multimédiás téren az Asus G771JW laptop ugyancsak kimagaslónak számít, köszönhetően a Full HD képfelbontásnak és a Bang & Olufsen hangszóróknak. A 17,3 colos IPS kijelző mindig kristálytiszta képpel és éles kontraszttal szolgál, így a közeledő ellenséget is hamarabb észrevehetjük. A prémium kategóriás hangrendszert teljesen a saját igényeinkre szabhatjuk, ebből kifolyólag a maximális élvezet biztosan nem marad el. Ami az irányítást illeti, az Asus G771JW laptop teljes értékű billentyűzetet és nagyméretű érintőpanelt kapott. A leggyakrabban használt W+A+S+D gombok egyedi kiemelést kaptak, ezzel is megkönnyítve a játékosok dolgát. A touchpad ugyan kifogástalanul működik, de játszásra inkább használjunk külső egeret.

Asus G771JW laptop – ellentmondást nem tűrő teljesítmény:


Az általunk tesztelt Asus G771JW laptop zavartalan működéséről Intel Core i7-4500HQ processzor gondoskodik, ami alapjáraton 2,00 GHz, míg turbó fokozatban 3,20 GHz órajelen fut. Az integrált kártya szerepét egy Intel Iris Pro Graphics 5200 grafikus chip tölti be. A beépített 8GB memóriából bőven meríthetünk, de szükség esetén az Asus G771JW laptop egészen 16 GB –ig is bővíthető. Grafikai szempontból az Asus G771JM laptop dedikált Nvidia Geforce GTX 960M 4GB –os videokártyával rendelkezik, ami a felső középosztályba tartozik. Az integrált és dedikált központ szoros kapcsolatban áll egymással, amit az Nvidia Optimus felügyel. Full HD –s felbontásban élvezhetjük az olyan sokak által kedvelt játékokat, mint a Tomb Rider vagy a BioShock, de az igényesebb Battlefield 4 sem izzasztja meg különösen. A kettős hűtési mechanizmus szavatolja az alkatrészek optimális működését, ami elengedhetetlen tényezőnek számít.