CPU - Intel Core i7-6700HQ (4 x 2,60GHz / 3,50GHz Turbo, 6MB Cache):


A nálunk fellelhető GL752VW-k mind i7-es processzort kaptak, hogy tényleg a maximumot kapjuk, legyen szó játékról, munkáról vagy multimédiáról. A négymagos, Skylake családba tartozó i7-6700HQ processzor alapórajelen 2,60GHz-n fut, de ezt képes akár 3,50GHz-ig emelni, amennyiben szükség van rá. A Hyper-Threading miatt pedig 8 szálon fut, ezzel is támogatva a multitasking-ot. Az előző generációkhoz képest 5-15% teljesítmény növekedést hozott a 6. generációs, azonban a fogyasztásban jóval komolyabb eredményt értek el. Már egy jóideje a CPU-ba van építve az integrált grafikuskártya, így ahogy fejlődik a proci, azzal együtt az integrált kártya is. Az Intel HD Graphics 4600-hoz képest 20%-os növekedést ért el az új, Intel HD 530. Ez a teljesítmény a dedikált GT920M-mel is felveszi a versenyt.

Kijelző - 17.3” (1920 x 1080) LED, matt, IPS:


A matt színű keret nem gyűjti az ujjlenyomatokat, nem tükröződik vissza, ezért nagyon kellemes látványt nyújt, nem zavar a tükröződése, csak a kijelzőt kell figyelnünk. A kijelző is matt borítást kapott, egy IPS-panelt rejt, éppen ezért bárhonnan nézzük, tökéletes látványt nyújt. A felbontása természetesen fullHD-s.

Memória - 8GB DDR4 2133MHz:


Az előző generációs processzorok még DDR3-mal futottak, azaz 1600MHz-n. A DDR4 esetében ez a sebesség már 2133MHz, ami kifejezetten jól tud jönni ha renderelünk vagy szerkesztünk.

Háttértár - 1000GB SATA 7200rpm:


A legalapabb kiszerelés az 1HDD-s opció, ami jelen esetben 1TB 7200rpm. Mivel a gépben van egy M.2 SATA csatlakozó is, ezért nem kell tartani a lemondásoktól. Egyszerre tárolhatunk is, miközben megtartjuk a sebességet is. Az Asus ennél a típusnál direkt figyelt arra, hogy könnyedén megoldható legyen a bővítés, hiszen mindösszekét csavar tartja a szerelőpanelt.

Grafikuskártya - nVidia GeForce GTX 960M 4GB GDDR5:


A GTX960M régóta bevált kártya azoknál a gépeknél ami multimédiára és/vagy játékra van kitalálva. Már az előző generációs GTX860M is nagy siker volt, ennek az alapjaira épült és a magasabb órajelnek köszönhetően jobb eredményeket hoz. Asztali GPU-k közül a híres GTX750Ti-nél 10%-ot hoz. Hogy ez a teljesítmény mire jó? Nagyjából a következőkre:

-- Need For Speed 2016 - ultra - 29fps
-- Far Cry Primal - high - 31 fps
-- Rainbow Six Siege - ultra - 43 fps
-- Just Cause 3 - ultra - 30 fps
-- FallOut 4 - high - 32 fps


Optikai meghajtó - DVD/RW SuperMulti Double layer:


A 15.6”-os gépeknél mindig kiemelem, hogy jobb lenne ODD nélkül a gép. 17.3” méretben már más a helyzet, itt sokkal jobban elfér és jellemzően jobbak a bővítési lehetőségek, ezért könnyebb szívvel viseljük az ODD meglétét. Másrészt a gamer-ek jellenzően többet használják az optikai meghajtót, ezért most elnézhető az ODD beszerelése. :)

Egyéb jellemzők:


WiFi 802.11ac - Az AC-s modul jóval nagyobb letöltési sebességet fog biztosítani mint b/g/n-es társai. USB - 2 darab USB2.0 portot és 1 db USB3.0 portot találunk a gépen. Ez elsőre talán fura vagy kevés lehet, de nem kell aggódni. A játékosok nagyrésze valószínűleg úgy is külső billentyűzetet és egeret használ, amit persze az USB2.0-val használ. Még mindig szabadon fog maradni az USB3.0 port a külső HDD-nek/telefonnak/bárminek. A kártyaolvasó egy bevált darab SD/SDHC/SDXC/MMC kártyákat olvas, egy játékos laptop nem ennél a pontnál fog elvérezni.
Természetesen kapott HDMI-csatlakozót is a gép, így TV-re, monitorra kiköthető a laptop, még nagyobb méretben/felbontásban élvezve a játékoat. A webkamera HD felbontású, míg a BlueTooth a 4.0-s verziót kapta meg. A LAN Gigabit-es, ezzel az Asus ismét a játékosokat vette figyelembe. Szoftveres támogatást kapott az internet kezelés ezzel prioritizálva a sávszélességet. Az elsődleges szempont mindig a játék lesz, az egyéb szoftverek ilyenkor kicsit háttérbe szorulnak és nem kapnak akkora sávszélességet.

Az Asus GL752VW laptop WiDi kompatibilis, azaz vezetéknélkül is külső kijelzőre továbbíthatjuk a laptop képét. Az akkumulátor 4 cellás, 320mAh-s, 48 wattórás. A laptopot továbbá ellátták egy USB 3.1 (Type-C)-vel és egy mini-DisplayPort-tal is. Ahogy azt már megszokhattuk, az Asus készülékekhez ajándék egeret biztosítunk, ami jelen esetben egy C-Tech Akantha gamer egér lesz.

Operációs rendszer - Nincs:


A gép ebben a kiszerelésben operációs rendszer nélkül érkezik. Windows 10 telepítése ajánlott.

Garancia - 24 hónap:


Az Asus-nál megszokhattuk, hogy készülékünkhöz 2 éves futárszolgálatos garancia jár. Amennyiben a termék elromlana, az ügyfélszolgálati telefonszámon tudjuk a hibát bejelenteni és egy gyors azonosítást követően rögzítik kérésünk majd tájékoztatnak a futár várható érkezéséről.
A pirosas doboz nagyon stílusos, egyből süt belőle, hogy mit is lehet várni a géptől. A dobozt kinyitva megtaláljuk a gépet, amit ha kiemelünk, akkor egy 3 részre szétosztott tárolót találunk. Itt lesz a töltő, a tápkábel, az Asus-os dokumentumok, tápkábelhez kötegelő, kijelző tisztító. Mondhatni a szokásos csomag. Az Asus GL752VW laptop ebben az esetben a ritkább, limitált verziót képviselő teljes alumínium fedlapot kapta. Az alapverzió megegyezik a GL552JX dizájnjával, azaz textúrált műanyag, ami kapott egy kis fém betétet. A fedlapot felhajtva ugyanaz a dizájn fogad, mint a GL552JX esetében. Fekete alap, fekete gombok, piros jelöléssel, illetve szürke díszítés. A mintázatot a maja művészet inspirálta. Egyszerre visszafogott, titokzatos és extra.

A minta alatt találjuk a billentyűzetet. Extra dedikált gombokat nem kapunk ebben a szériában. A billentyűk nagyon szépen járnak, mindössze 1,8mm az út amit megtesz, azaz rendkívül érzékeny és gyorsan reagál. Nem fog elfáradni az ujjunk ha gépelünk. A touchpad kellően nagy, szépen tudunk rajta navigálni, bár játékos szempontból ez nem elsődleges. A hangzásra is figyeltek az Asus-nál hiszen a GL752VW a SonicMaster technológiát használja, amit megfejeltek a R.O.G. AudioWizard szoftverével is. Itt 5 előre beállított mód közül választhatunk. Járjuk körbe a gépet!
Hátul nem kapunk portokat. Baloldalon a töltő-csatlakozó mellett lesz a ventilátor kimenete. A sort folytatva következik a mini-DisplayPort, a HDMI, a LAN-csatlakozó, az USB3.0 majd végül az USB3.1. Előlre csak a kártyaolvasó, illetve négy kis szolid LED-visszajelző került. A jobboldalon a Kensington-lock mellett találjuk az ODD-t, a két USB2.0-t és a két jack-bemenetet. A gép aljára került a mélynyomó, ami R.O.G. Sonic Bass néven fut. Az egyébként meggyőző hangzást és hangerőt a *****us tovább mélyíti, ezzel színesítve a hangzást, legyen szó játékról vagy filmezésről.

ASUS GL752VW Laptop - vélemény:


Az Asus a GL-család próbál egy pénztárca barát megoldást kínálni a nagytestvérek (G751, G752) mellett. Anyaghasználatában is visszább fogott, azonban jól össze van rakva. A mini-DisplayPort és az USB3.1 nagyon jó választás és szükséges plusz, csak úgy mint a könnyű bővítési lehetőség. A teljesítménnyel nem lesz baj, hiszen mind a processzor, mind a grafikuskártya modern, hosszúévekig hű társunk lehet. Hogy kinek ajánlanánk? Elsősorban a játékosoknak. Minden adott ahhoz, hogy komoly FPS-eket nyúzzunk ki a gépből.