CPU– Intel Core i7-6700HQ (4 x 2,60GHz / 3,50GHz Turbo, 6MB Cache):


Aki a gamer/multimédia szegmensben próbál versenyezni, annak nincs más választása, mint a 6. generációs processzorokra építeni. Fogyasztásban hatalmasat lépett előre a 6. generáció. 10%-kal jobb teljesítmény mellett kevesebbet fogyaszt, ez rendkívül jó hír a felhasználók számára. Már az előző generációk is kellő energiát biztosítottak, így ez a plusz 10% több mint elegendő növekedés. A 4 mag 2,60GHz-s alap órajelen pörög, ami képes 3,50GHz-re is felpörögni. Játék, videóvágás, modellezés, mindent legyőz.

Kijelző – 15.6” fullHD (1920x1080) LED, matt:


A színek pontos és élénk megjelenítéséről egy széles betekintésiszögű-panel gondoskodik, ami fullHD kijelzőt kapott. A borítása matt, így akár külső helyszínen is használható lesz, nem kell félni az esetleges tükröződéstől.

Memória – 8GB DDR4 2133MHz:


Alap kiszerelésben 8GB memóriát kapunk, ami igazodva a 6. generációs processzorokhoz, már DDR4-es. Az órajel emelés is hasznos, igaz, ez nem nagyon fog az fps-számban megjelenni, inkább renderelésnél lehet észrevenni. A maximális memória méret a két modul miatt 32GB.

Háttértár – 1000GB 7200rpm HDD:


A háttértár mennyiségére nem lehet panasz, hiszen 1TB-on már bőségesen el lehet férni, ráadásul a gyorsabb, 7200rpm-es változatot kapjuk. Rengeteg adat, zene vagy éppen fullHD-s film fog elférni rajta. Természetesen aki szeretné, az válthat SSD-re, ezzel kapcsolatban nyugodtan keressétek Kollégáinkat és tájékoztatnak a lehetséges opciókról!

Grafikuskártya – nVidia GeForce GTX 960M 2GB:


Jó választás volt a GTX960M, hiszen régóta bevált kártyáról van szó. A 2GB-s dedikált memóriával szerelt változat a következő eredményeket hozza:
Need For Speed 2016 – high – 39 fps
Far Cry Primal – high – 30 fps
Rainbow Six Siege – ultra – 43 fps
Just Cause 3 – high – 35 fps
Star Wars Battlefront – ultra – 34 fps


Optikai meghajtó – DVD/RW SuperMulti Double Layer:


Az optikai meghajtó megléte ebben a kategóriában nem szokatlan és most nem is panaszkodom rá, hiszen a multimédiás felhasználásból adódóan szükség lehet rá.

Egyéb jellemzők:


Az b/g/n-s modul a kategóriának megfelelő letöltési sebességet fog biztosítani. 3 darab USB3.0 portot találunk a gépen. A kártyaolvasó egy bevált darab SD-kártyákat olvas, egy játékos/multimédiás laptop nem ennél a pontnál fog elvérezni. Természetesen kapott HDMI,- és mini-DisplayPort-csatlakozót is a gép, így TV-re, monitorra kiköthető a laptop, még nagyobb méretben/felbontásban élvezve a játékokat. A webkamera HD felbontású, míg a BlueTooth a 4.0-s verziót kapta meg. A LAN Gigabit-es, ezzel az Asus ismét a játékosokat vette figyelembe. A SonicMaster Premium hangrendszer az IcePower-rel és a Bang&Olufsen technológiával párosul, így szállítja a krisztálytiszta és telített hangzást. A Bang&Olufsen hangszórók 11W-os hangerővel szolgáltatják a kitűnő hangokat.

Amennyiben több felhasználási területen is bevetnénk az Asus N551VW laptopot, az Audio Wizard segít megtalálni a tökéletesen passzoló hangzást. Játék, film, zene, rögzítés és beszéd módok közül választhatunk. Ahogy azt már megszokhattuk, az Asus készülékekhez 24 hónapos futárszolgálatos garancia jár. Természetesen lesz még billentyűzet világításunk is, ami egy ilyen kategóriás gépnél alap felszereltség!

Operációs rendszer – Operációs rendszer nélkül:


Gyárilag nincs telepítve Windows, ezekre a változatokra még várni kell. Telepíteni mindenképpen Windows 10-et telepítsünk, hiszen erre van optimalizálva a rendszer.

ASUS N551VW - Külsó:


A klasszikusnak számító szürke/fekete doboz fogad. A fedlap alatt találjuk a gépet, egy fehér textilzsákba csomagolva. Alatta 3 rekesz lesz, bennük az akksi, Asus dokumentumok, kábelkötegelő és az adapter. A legszélső, külön rekeszben találjuk a mélynyomót és a tápkábelt. A gép külseje nem változott semmit, azonban nem is volt rá szükség, hiszen még mindig rendkívül megnyerő. Nézzük körbe, hogy mit is kapunk a géptől. Baloldalon a töltő-csatlakozóval kezdődik a sor, majd jön egy mini-DisplayPort, a HDMI, a LAN-csatlakozó és 2db USB3.0. A gép elején a kártyaolvasó és két LED-visszajelző kapott helyet. A jobb oldalon egy Kensington-lock mellett lesz a mélynyomó csatlakozója, mellette az ODD, az USB3.0 és a kombinált jack-bemenet. A hátsó részen a két széles zsanér között kap helyet az akkumulátor. Ha a fedlapot felnyitjuk, egy matt kijelző fogad, amit szintén matt keret ölel körbe. A keret közepén egy webkamerát és a beépített mikrofont találjuk, az alsó részen pedig az Asus logót A belső felület ezüst, leszámítva a régről ismert dizájnt, azaz a hangszórók körül elhelyezkedő finom kis pontokat, ami sötétszürke. A billentyűk is ezüst színben pompáznak, sötétszürke jelzésekkel.


A touchpad króm keretet kapott, ez fogja közre a szürkés érintőfelületet, aminek nincsenek fizikai gombjai.kep18A touchpad alatt 5 ikont találunk, ami szolid kis visszajelzést ad bizonyos funkciókról.kep17ASUS N551VW laptop – véleménykep10Egyszerű, elegáns, szép, ezek a szavak, amelyek elsőre eszünkbe jut az új N szériáról. A fém fedlap a már legendássá vált köríves csiszolással nem csak szemet gyönyörködtető, de nagyon strapabíró is. Az Asus N551VW laptop háttérvilágításos billentyűzet nem csak prémium hatást kelt, hanem az is. Ugyanez mondható el a hangzásról is, hiszen az N55VJW laptop szinten az egyik legjobb hangzást biztosítja, ami a mélynyomóval és egy kis szoftveres babrálással könnyen az élre kerül.

A teljesítményre nem lehet panasz, hiszen a processzor-grafikuskártya kombináció munkára és játékra is tökéletes választás. Ebben az árkategóriában nehéz jobb összetételt találni, mint az Asus N551VW.