Üzletünkben egy Intel Core i7-4790-es processzorral felszerelt verzió járt, ami egy 4 magos processzor, alapjáraton 3.6GHz sebességgel. 16GB rendszermemóriát pakolt a gyártó az Asus ROG G20 Gamer PC-be, amit egy nVidia Geforce GTX 780 videokártyával spékelt meg.

A videokártya 3GB saját, dedikált memóriával bír, ami bőven elegendő bármilyen játék grafikai élményét a maximumon futtatni. Az nVidia új Geforce Experience szoftver által kimutatott információk is bizonyítják, hogy az ASUS ROG G20 Gamer PC fel van készítve a legújabb játékok által felsorakoztatott kihívásokra is.


A szóbanforgó Gamer PC gyári, eredeti Windows 8.1 operációs rendszerrel érkezik, aminek gyorsaságáról egy 128GB-os SSD meghajtó gondoskodik. Arról pedig, hogy minél több játékot tudjunk egyszerre játszani egy másodlagosan beépített 1TB-os SATA3-as merevlemez gondoskodik. A Windows 8.1 egy teljesen kikapcsolt állapotból kevesebb, mint 20 másodperc alatt használható állapotba képes startolni, köszönhetően a beépített SSD meghajtónak.

Az ASUS G20 ROG Gamer PC külsejére sem lehet panasz. A G20 elejét kétoldalt és az alját LED diódákkal látták el, amelyek több színben is képesek világítani egymástól függetlenül. Ahhoz, hogy ennek kezelése minél egyszerűbb legyen, külön applikációt készített az ASUS. A szoftverben külön állíthatjuk be, hogy mely pozícióban milyen színben pompázzon gamer pc-nk.

Az ASUS nagyon sok energiát fektetett abba, hogy a G20 ROG Gamer PC-t olyan segédprogramokkal lássa el, amely nemcsak a használatot könnyíti meg, hanem amelyekkel a működést is lehet felügyelni. Többek között lehetőségünk van a processzor felügyeletére, annak kihasználtságát megfigyelni vagy akár a felhasznált memória állapotát vagy az internet forgalmat. Továbbá felügyelhető az ASUS ROG G20-ba épített ventillátorok forgási sebessége valamint az egyes hardverelemekre adott energia is.

Folytatásért kattints a DiGiPrime.hu weboldalára.