ASUS R.O.G. G752VM laptop - belső:


Processzor – Intel Core i7-6700HQ (4 x 2,60GHz / 3,50GHz Turbo, 6MB Cache):


Legyen szó munkáról vagy játékról, ha valaki csúcs teljesítményt szeretne, akkor egészen biztos, hogy az i7-6700HQ-t választja. Minden adott hozzá, ami ahhoz kell, hogy a maximumot kihozzuk gépünkből. A 4 magos gép 8 virtuális szálat futtat, így a multi-tasking nem okoz gondot. Az órajel dinamikusan változik 2,60GHz és 3,50GHz között.

Kijelző – 17.3” fullHD (1920x1080) LED, matt, IPS:


A gyártónál ismét biztosra mentek és a jól bevált fullHD-matt kijelző-IPS panel kombinációt választották.

Memória – 8GB DDR4 2133MHz:


A memória természetesen már DDR4-es és a proci akár 64GB-t is képes kezelni. Ehhez kisebb műtétre van szükség, így otthon senki se álljon neki. A 4 modulból 2 el van rejtve, a maradék könnyen hozzáférhető, de érdemes szakértőre bízni, hiszen könnyen elveszthetjük a garanciát.

Háttértár – 1000GB 7200rpm + 128GB M.2 NVMe SSD:


A memória mellett a háttértárak is örömre adnak okot. Összesen 3 helyet találunk:
1 darab 2.5”-es háttértárnak és 2 darab M.2 SSD-nek lesz hely. Így könnyen megtaláljuk a tökéletes egyensúlyt a gyors boot-idő/szoftverindítás és a nagy fájlok (filmek, képek, videók) tárolásának problémájára.

Grafikuskártya – nVidia GeForce GTX 10600M 6GB GDDR5:


A friss sorozat már VR-képes és brutális fps-számokat tud hozni. Nézzünk pár címet, hogy milyen eredményeket hoz ultra felbontáson:

Dishonored 2 – 51 fps,
C.O.D. Infinite Warfare – 91 fps,
Mirror’s Edge Catalyst – 58 fps,
DOOM – 85 fps.


Nyugodtan mondhatjuk, hogy az állunkat össze kell kaparni a padlóról ilyen eredmények mellett.

Optikai meghajtó – DVD/RW SuperMulti Double layer:


Minden bemutatóban megemlítem, hogy feleslegesnek tartom az optikai meghajtókat. A telepítések nagy része úgy is letöltések után történik, feleslegessé téve a telepítő CD-ket. A karcsúsítás/plusz bővítési lehetőségek/plusz hűtési opció hármasból bármelyik fontosabb lehet, mint az ODD megléte.
Azonban itt olyan szinten elláttak minket háttértár-opciókkal, illetve a gép vastagságából adódóan simán elfér az ODD, hogy nem szabad felróni hibaként.

Egyéb jellemzők:


A legfrissebb és leggyorsabb megoldásokkal vértezték fel az Asus G752VM-t. Kapunk 4 darab USB3.0-t, Gigabit-es LAN-t, de lesz még USB3.1 (Type-C) is. A jól bevált billentyűzet világítás is visszatér, csak úgy mint a DisplayPort. A készülék WiDi képes. Ham ár szóbakerült a vezetéknélküli csatlakozás, akkor meg kel említeni az AC-s WiFi-t, illetve a BlueTooth 4.1-et is. Kapunk még HDMI-t és webkamerát is. A gép mellé jár még egy Asus Cerberus egér is. Operációs rendszer nincs telepítve. Az ajánlott rendszer a Windows 10-es.

Garancia – 24 hónap:


A garancia a megszokott Pick-Up & Return, azaz a futárszolgálatos el-, és visszaszállításos garancia, aminél kényelmesebbet nehezen lehet találni.

ASUS R.O.G. G752VM laptop – külső
A már korábban megismert dobozt kapjuk, gyönyörű, igazi gamer design-nal. Sok extra nem érkezik a doboznak, csak a szokásosnak mondható felszerelést kapjuk. A külső maradt, azaz a fedlap fémes, a belső felület pedig félig fém, félig pedig gumis borítást kapott.


A fronton nem fogad csatlakozó. A jobboldalon sorakozik a töltő-csatlakozó, a LAN-csati, a HDMI, a DisplayPort, két USB3.0, egy USB3.1 és az audio-csatlakozók. Baloldalon lesz a Kensington-lock, két USB3.0, az ODD és a kártyaolvasó. Hátul csak a légkiömlők vannak, erről a bemutató végén még ejtünk pár szót. Érdemes megfigyelni, hogy a „VY”-hoz képest itt nem piros rácsokat kapunk, hanem feketét


A fedlapon továbbra is két réz-színű „sportcsík” fogad, köztük a R.O.G. logó. A billentyűk a szokásosan magas minőséget hozzák. Piros jelölést kaptak fekete alapon. A billentyűzetvilágítás is piros színű. Kapunk programozható makrogombokat is, illetve egy hatalmas power gombot. A touchpad hatalmas, szépen járnak a gombok. Alatta öt állapotjelző LED-et találunk. Mellette jó pár matricát a fontos jellemzőkkel.

A kijelző matt keretet kapott. Alatta megtaláljuk az Asus által nagyon kedvelt maya mintázatot is, ami még jobban feldobja az így is kiemelkedő belső felületet. A zsanérok masszívan tartanak. Ha felfordítjuk a gépet, megtaláljuk a mélynyomót.

ASUS R.O.G. G752VM laptop – vélemény:


Az Asus régi motoros a gamer laptopok világában, mindig elsőként jelenik meg az újdonságokkal és mindig a kategória csúcsára tör. Belső szempontjából senkit sem ér meglepetést, hogy egy top gépet kapunk. Sok extra érkezett a géppel és mindegyik hasznunkra válhat. Az újratervezett hűtés az alap, amire egy igazi gamer laptopot lehet alapozni. Az Asus megoldása a következő: a ventilátor mellett van egy speciális kis kamra, ahova a port irányítja és fújja ki. Ezzel szétválasztva a port a kiáramló levegőt, így nem dugul el a kivezető nyílás. (A képeken látható az a kis gumipapucs ami megvédi a portalanító csatornát.) Természetesen a CPU és a GPU továbbra is külön hűtőket kapott és optimalizálva lett a hűtő fogyasztása is. A billentyűzet továbbra is az egyik legjobb a piacon. Mindössze 2,5mm az út, amin dolgozik, ezért rendkívül gyorsan válaszol a bevitelre.

Szoftveres szempontból is jó a helyzet, lesz XSplit GameCaster (dedikált gombbal) illetve R.O.G. Gaming Center is. A hangzásról az ASUS GX700VO tesztben megismert Sonic Studio és Sonic Radar gondoskodik. Eléggé meggyőző a felsorolás, ugye? Mi rendkívül elégedettek voltunk az Asus G752VM-nal, várjuk a Ti visszajelzéseteket is!