Processzor – Intel Core i7-6700HQ (4 x 2,60GHz / 3,50GHz Turbo, 6MB Cache):
Aki a gamer szegmensben próbál versenyezni, annak nincs más választása, mint a 6. generációs processzorokra építeni. Fogyasztásban hatalmasat lépett előre a 6. generáció. 10%-kal jobb teljesítmény mellett kevesebbet fogyaszt, ez rendkívül jó hír a játékosok számára. Már az előző generációk is kellő energiát biztosítottak, így ez a plusz 10% több mint elegendő növekedés. A 4 mag 2,60GHz-s alap órajelen pörög, ami képes 3,50GHz-re is felpörögni. Játék, videóvágás, modellezés, mindent legyőz.

Kijelző – 15.6” fullHD (1920x1080) LED, matt, IPS:
A színek pontos és élénk megjelenítéséről egy IPS-panel gondoskodik, ami fullHD kijelzőt kapott. A borítása matt, így akár külső helyszínen is használható lesz, nem kell félni az esetleges tükröződéstől.

Memória – 8GB DDR4 2133MHz:
Alap kiszerelésben 8GB memóriát kapunk, ami igazodva a 6. generációs processzorokhoz, már DDR4-es. Az órajel emelés is hasznos, igaz, ez nem nagyon fog az fps-számban megjelenni, inkább renderelésnél lehet észrevenni.

Háttértár – 1000GB 7200rpm HDD + 128GB SSD:
A gyártó a lehető legjobb kombinációt választotta. Gyors SSD a rendszernek és a programoknak, mellette pedig egy nagyméretű HDD. A sorozatban elérhető lesz az akár 2TB-s HDD és az 512GB-s SSD is.

Grafikuskártya – nVidia GeForce GTX 960M 4GB:
Jó választás volt a GTX960M, hiszen régóta bevált kártyáról van szó. Nagy teljesítménye mellett alacsony az ára is, így tökéletesen illik a GL552VW koncepciójába. A sorozatban elérhető lesz 2GB-s és 4GB-s dedikált memóriával szerelt változat is. Pár eredményt nézzünk meg, hogy mit is hoz a kártya.

- Need For Speed 2016 – high – 39 fps
- Far Cry Primal – high – 30 fps
- Rainbow Six Siege – ultra – 43 fps
- Just Cause 3 – high – 35 fps
- Star Wars Battlefront – ultra – 34 fps

Optikai meghajtó – DVD/RW SuperMulti Double Layer:
Az optikai meghajtó megléte ebben a kategóriában nem szokatlan és most nem is panaszkodom rá, hiszen a gép kapott egy M.2 SSD-bővítőportot, így adott a két háttértár.

Egyéb jellemzők:
WiFi szempontjából is előrébb kerültünk, hiszen a gép egy b/g/n/ac modullal dolgozik, ezzel is gyorsítva a vezetéknélküli hálózat elérést. Ha már a vezetéknélküli kapcsolódásról beszélünk, természetesen kapunk BlueTooth 4.0-t és WiDi-t is. Van mód vezetékkel kapcsolódni a hálózatra, ebben az esetben egy Gigabit-es LAN áll a rendelkezésünkre. Megkapjuk a szokásos dolgokat, mint pl. a HDMI, webkamera és a kártyaolvasó. A 3 darab USB3.0 mellett lesz már USB3.1-es is. A szokásos piros billentyűzet világítást kapjuk továbbra is, csak úgy mint a Bang&Olufsen hangszórókat.


Operációs rendszer – Operációs rendszer nélkül:
Gyárilag nincs telepítve Windows, ezekre a változatokra még várni kell. Telepíteni mindenképpen Windows 10-et vagy 8.1-et telepítsünk, hiszen erre van optimalizálva a rendszer. A stílusos csomagoláson nem sok minden változott. Már alapból látszódik, hogy itt bizony játékos géppel van dolgunk. A dobozt felnyitva egy textil-zsákban találjuk a gépet, alatta az Asus-os dokumentumokkal, driver-cd-vel, kábelkötegelővel, adapterrel és tápkábellel. A gép a limitált, ezüst színű szálcsiszolt fém fedlapot kapta meg, nem a korábbról megismert textúrált műanyag-fémbetét kombinációt. Sokkal agresszívabb, szerintem úgy néz ki, mint egy páncél mellvért, rendkívül jó lett. A belső felület maradt a megszokott maja stílus ihlette díszítés, fekete-szürke elosztásban.

A billentyűzet fekete, piros jelzésekkel és háttérvilágítással. A laptop bal oldalán a töltő-csatlakozója található, mellette a ventilátor kiemenete következik, majd az USB3.1, a HDMI, a LAN, majd a két darab USB3.0 zárja a sort. Előle csak 5 állapotjelző LED és a kártyaolvasó került. Jobboldalon egy Kensington-lock, az optikai meghajtó, az USB3.0 és a két jack-bemenet található.

Az Asus R.O.G. GL552VW laptop tökéletes választás azoknak, akik a gamer kategória pénztárca kímélő megoldásai között keresgélnek. Az alapvetően jó paraméterekkel rendelkező gép memóriája könnyen bővíthető, a háttértár is cserélhető, így nem lesz nehéz megtalálni azt az összeállítást, ami legjobban szolgálja a felhasználási területet. A fém fedlap sokat dob az összképen és jóval meggyőzőbb, masszívabb így a gép, mint a másik verzióval. Megjelenésében a játékos vonal maximálisan megjelenik, szépen egyensúlyoztak a szürke-fekete-piros vonalon. Ár kategóriájának abszolút kiemelkedő bajnoka, így megújult külsővel és belsővel büszkén viheti tovább az előd jó hírét.