CPU – Intel Core i7-6700HQ (4 x 2,60GHz / 3,50GHz Turbo, 6MB Cache):


Aki a gamer szegmensben próbál versenyezni, annak nincs más választása, mint a 6. generációs processzorokra építeni. Fogyasztásban hatalmasat lépett előre a 6. generáció. 10%-kal jobb teljesítmény mellett kevesebbet fogyaszt, ez rendkívül jó hír a játékosok számára. Már az előző generációk is kellő energiát biztosítottak, így ez a plusz 10% több mint elegendő növekedés. A 4 mag 2,60GHz-s alap órajelen pörög, ami képes 3,50GHz-re is felpörögni. Játék, videóvágás, modellezés, mindent legyőz

Kijelző – 15.6” fullHD (1920x1080) LED matt IPS:


A színek pontos és élénk megjelenítéséről egy IPS-panel gondoskodik, ami fullHD kijelzőt kapott. A borítása matt, így akár külső helyszínen is használható lesz, nem kell félni az esetleges tükröződéstől.

Memória – 8GB DDR4 2133MHz:


Alap kiszerelésben 8GB memóriát kapunk, ami igazodva a 6. generációs processzorokhoz, már DDR4-es. Az órajel emelés is hasznos, igaz, ez nem nagyon fog az fps-számban megjelenni, inkább renderelésnél lehet észrevenni. A maximális memória méret 32GB.

Háttértár – 1000GB 7200rpm HDD:


Sajnos nincs lehetőség bővíteni a gépet, csak cserélni lehet a HDD-t. Amennyiben erre adjuk a fejünket, nem kell aggódni, hiszen az USB3.0-nak köszönhetően külső tárolóként használhatjuk a gyári HDD-t.

Grafikuskártya - nVidia Geforce GTX 950M 4GB GDDR5:


Egy jó ideje nincs frissítés az nVidia notebook-ba szánt kártyái között, de igazából nem is probléma ez, ameddig ilyen jól teljesít a GTX 950M és nagyobb testvérei. Az előző generációs, de magasabb kategóriás GTX 860M-től épphogy lemarad. Ebben az árkategóriában az AMD R9 M375-öt találjuk, ami lényegesen elmarad a GTX 950M-től. Nézzünk pár játékot és mellette a két grafikuskártya fps-értékeit! Az első érték jelöli az nVidia kártyáját, a második az AMD-ét.

Mad Max - medium - 65 fps / 36 fps
Battlefield Hardline - medium - 102 fps / 44 fps
Evolve - medium - 49 fps / 31 fps
FarCry 4 - medium - 56 fps / 32 fps
Dirt Rally - medium - 90 fps / 49 fps

Azt hiszem, hogy a számok magukért beszélnek.

Egyéb jellemzők:


WiFi szempontjából is előrébb kerültünk, hiszen a gép egy b/g/n/ac modullal dolgozik, ezzel is gyorsítva a vezetéknélküli hálózat elérést. Ha már a vezetéknélküli kapcsolódásról beszélünk, természetesen kapunk BlueTooth 4.1LE-t is. Van mód vezetékkel kapcsolódni a hálózatra, ebben az esetben egy Gigabit-es LAN áll a rendelkezésünkre. Megkapjuk a szokásos dolgokat, mint pl. a HDMI, webkamera és a kártyaolvasó. A 3 darab USB3.0 mellett lesz már USB3.1-es is. A szokásos piros billentyűzet világítást kapjuk továbbra is, csak úgy mint a Bang&Olufsen hangszórókat.


Az optikai meghajtó egy DVD/RW SuperMulti Double layer. A fedlap alumínium, szálcsiszolt dizájnt kapott, ezt már régóta ismerjük. Operációs rendszer nélkül érkezik a gép, azonban ajándékba adunk egy C-Tech Akantha játékos egeret. A garancia természetesen 24 hónapos, a már megszokott „Pick-up & Return”. Az Asus R.O.G. GL552VX az Asus X550VX és a GL552VW közé lett pozicionálva. Ez tökéletes lehetőséget ad azok számára, akik az erős hardver mellett (X550VX) szeretnének egy prémium anyaghasználatú és megjelenésű gamer gépet, de nem szeretnének a 300.000 forintos kategóriába (GL552VW) belecsúszni. A fémfedlap masszivitást és strapabíróságot biztosít, ráadásul ebben a kategóriában a Lenovo Y-szérián kívül egyik konkurens (Dell 7559, Acer V5-591G, VN7-591G) sem büszkélkedhet. Az Asus-nál szépen felépítették a GL552-termékcsaládot, hiszen a GTX 950M 2GB/4GB verziója mellett elérhető a GTX 960M 2GB/4GB is, csak úgy, mint a két féle fedlap.

Ez a széles kínálat biztosítja, hogy a gamer-ek megtalálják a legbiztosabb fegyverüket a játékaikhoz. Ezt a legfrissebb kimutatások is alátámasztják, hiszen az Asus már a második helyezett a folyamatosan bővülő gamer laptop piacon!