Egy 15.6”-os méretű laptopot kapunk, aminek a kijelzője teljesen átfordítható, több állásban használható és természetesen érintőkijelzős. A mindössze 2,1 kilós Asus TP500 laptop többféle negyedik generációs processzorral is elérhető, így biztosan mindenki megtalálja a számára megfelelő konfigurációt.

Mielőtt belevágnánk a tesztbe, kezdjük egy kis ismerkedéssel. A Flip alapvetően a laptopok és a tabletek erősségét kovácsolja össze, úgy, hogy a negatívumokat megpróbálja kihagyni. A tabletek legnagyobb hibája általában az, hogy a kijelző gyenge, a processzor-RAM-HDD-grafikuskártya négyes teljesítménye korlátolt. Ezeket egy laptoppal könnyen kiküszöbölhetjük.


Az Asus TP500 laptop -nál nagyobb a kijelző (ráadásul fullHD), a processzor a legfrissebb Haswell-családból kerül ki, a memóriát akár 12GB-ig bővíthetjük, merevlemezből rengeteg variáció áll rendelkezésünkre, grafikuskártyák közül pedig az integrált kártya is sokkal erősebb, mint a tabletek grafikusmagja.

Mit hoznak fel általában a laptopok ellen? Nem elég mobil, nem minden esetben kényelmes a használat a méret miatt, a tabletek touchscreen-nel könnyebben vezérelhetők…

Egy tablet sokkal könnyebben hordozható, mint egy laptop, akár súly, akár méret miatt.

Buszon/vonaton is könnyebb lehet használni, mivel egy kézzel tartva a betekintési szög azonnal korrigálható. A touchscreen-es navigáció könnyebb, mint egérrel vagy touchpad-del irányítgatni.
Itt mutatkozik meg az Asus TP500 laptop létjogosultsága.
Egy teljes értékű és teljesítményű laptopot felszereltek a tabletek legjobb tulajdonságával, azaz, bármikor, bárhol könnyen magunkhoz igazíthatjuk, és úgy használjuk, ahogy jól esik.


Van az úgy nevezett „laptop-mód”, amikor a megszokott módon nyitjuk ki az Asus TP550 laptop -ot.


Átfordíthatjuk „prezentációs-mód”-ra, amikor a billentyűzeten fekszik az Asus TP500 laptop és a kijelző visszafelé van fordítva. Ezek után mehetünk a „sátor-mód”-ra, amikor a kijelző és a billentyűzet élén áll az Asus Transformer Book Flip 500 -as.


Végül, de nem utolsó sorban összehajthatjuk az Asus TP500 laptop -ot és egy igazi 15.6”-os tabletet kapunk.

Külsejében egy igazi elegáns eszközzel van dolgunk, szálcsiszolt sötét fedlap és szürke unibody belső fogad. A full HD-s kijelző szoftveresen állítgatható, hogy még jobban szemünkhöz igazíthassunk.

A hangzásra is ugyanez igaz. A SonciMaster hangszórókat AudioWizard szoftverrel szabhatjuk személyre.

A versenytársaknál sokkal pontosabb touchscreen-t ígér az Asus TP500 laptop, továbbá a touchpad funkcióira is nagyobb hangsúlyt fektetett.
Az Asus próbál mindig a lehető legzöldebb megoldásokra törekedni, éppen ezért váltott Lithium-Polymer akkumulátorokra, ami közel 40%-kal több újratöltést bír, mint Lithium-ionos társai.

A folytatásért kattints a Digiprime.hu weboldalára.