CPU – Intel Core i5-6200U (2x2,30GHz / 2,80GHz Turbo, 3MB Cache):


A gép alapján egy i5-6200U-s processzor adja. Pár hónapja adták ki, a Skylake családba tartozik. Alap órajelen 2,3GHz, míg turbó-módban 2,8GHz-re képes felpörögni. A processzorba integrált grafikuskártya egy HD Graphics 520-as, aminek ereje nagyjából a korábbi, 800-as szériába tartozó nVidia GeForce GT820M-mel egyenértékű.

Kijelző – 15.6” fullHD 1920x1080) LED matt:


Lényeges előrelépés az elődökhöz képest, hogy már fullHD kijelzőt kapott az új széria. A kijelző borítása matt, ezzel csökkentve a tükröződést és közelítve az irodai felhasználáshoz.

Memória – 8GB DDR3 1600MHz:


A 8GB memória általános felhasználásra már talán sok is, azonban ha valaki szeretne multimédiás feladatokat ellátni, akkor abszolút nem felesleges. Maximálisan 16GB memóriát pakolhatunk a gép gyomrába.

Háttértár – 1000GB 5400rpm:


A háttértár mennyiségére nem lehet panasz, hiszen 1TB-on már bőségesen el lehet férni. Rengeteg adat, zene vagy éppen fullHD-s film fog elférni rajta. Természetesen aki szeretné, az válthat SSD-re, de az elsődleges felhasználási területek nem feltétlenül indokolják.

Grafikuskártya – AMD R5 M335 4GB:


Az AMD kártyája a belépőszint és a középkategória között van félúton. Az előd, az R5 M255-höz képes magasabb órajelet kapott, így teljesítménye is komolyabb lett. Nem hardcore gaming-re lett kitalálva, de aki szeretne játszani pár meccs FIFA15-öt vagy mondjuk a Battlefield Hardline-ban lövöldözne, annak kellemes perceket fog szerezni. Az integrált grafikuskártya szerepét az Intel HD Graphics 520 tölti be.

Optikai meghajtó – DVD/RW SuperMulti Double layer:


Otthoni és irodai jellegéből kifolyólag számítani lehetett rá, hogy a gép megkapja az optikai meghajtót.

Egyéb jellemzők:


A vezeték nélküli kapcsolódásért a BlueTooth (4.0-s verzió) és az ac-s (!!!) WiFi felel. Aki a közvetlen csatlakozást szereti, természetesen megtalálja az RJ45-csatlakozót. 2 darab USB2.0 és 1 darab USB3.0 áll rendelkezésre, amennyiben egeret, billentyűzetet, külső HDD-t vagy esetleg telefont csatlakoztatnánk. A kártyaolvasónak köszönhetően gyorsan menthetjük/írhatjuk adatainkat és akár utazás közben is dolgozhatunk. Amennyiben TV-t, monitort vagy projektort használnánk, úgy ezt HDMI-n keresztül oldhatjuk meg. A kijelző kávájába megtaláljuk a webkamerát. A csomaghoz tartozik egy C-Tech egér. A vezetéknélküli rágcsáló 6 gombot kapott, 1600dpi a maximum érzékenysége és nano USB-s csatlakozása van.

Garancia – 36 hónap:


A háttértámogatásról a megszokott, 3 éves, magas szintű Dell Support gondoskodik. A dobozban semmi meglepő nincs, hosszú idők óta hozzászokhattunk.


Sok mindent nem találunk a csomagolásban. A gép egy textilzsákban érkezik. Mellette a töltő, a tápkábel és két kicsit Dell dokumentum. Eléggé minimálisra szorították a tartalmat...
A fedlapnál látszódik az első különbség. Itt lakkos borítást kapott a gép, tükröződik, nem úgy, mint a korábbi modell, ami a textúrált fedlapot kapta meg. A műanyag ház maradt. A belső felület teljesen fekete. A billentyű jelzések fehérek, a kiosztása szigetes. A kijelző nagyjából 135 fokig nyitható ki. A gép méretei a következő: 380mm x 259mm x 22mm. Súlya nem éri el a 2,4kg-t. A jobb oldalon a találjuk az ODD-t, két USB-t és egy kombinált jack-bemenetet. Baloldalon sorakozik a töltő csatlakozó, a LAN, a HDMI, az USB és a kártyaolvasó. A front teljesen üres. A billentyűzet egészen korrekt lett, csak úgy mint a hatalmas touchpad.

Az érintőfelület nem kapott külön fizikai gombokat, teljes egészében kattintható. Természetesen a gesztusokat is támogatja. A gépet azoknak ajánlanánk, akik szeretnének egy hosszútávon megbízható készüléket, amit általános, irodai és nem túl komoly multimédiás használnának. Nem gamer gép, nem is kifejezetten üzleti és a belépőszintnél is jóval túlmutat.
Éppen ez az amiért jó választás lehet az 5559. Több területen is bevethető, mert a hardver bírja és a megjelenése is eléggé klasszikus ahhoz, hogy mindenhová beépüljön. Nem hivalkodó, nem hangoskodik, csak teszi a dolgát és teljesít.