HP ZBook 15 laptop – innovatív külső


A munkaállomásokra jellemző szögletes formai világ már a múlté, hiszen a HP ZBook 15 laptop modellt inkább a lágy és ívelt vonalvezetés jellemzi. A sötétbe öltöztetett laptop meglehetősen elegánsra sikeredett, ami elsősorban a jó minőségű anyagoknak, és azok stílusos kombinációjának köszönhető. A telt idomok még inkább kihangsúlyozzák a laptop valódi erejét, amit nem lehet vékony külső mögé elrejteni.

Exkluzív kapcsolati rendszer


A HP ZBook 15 laptop széleskörű csatlakoztatási lehetőségeket kínál, ami egy munkaállomás esetében szinte alapkövetelménynek számít. Felettébb előnyös a portok elrendezése, amelyek kellő távolságra fekszenek egymástól. A kínálatból nem hiányoznak a gyors USB 3.0 egységek, VGA, DisplayPort, optikai meghajtó, vagy a LAN. A Thunderbolt technológia jelenléte gyorsabb adatátviteli sebességet tesz lehetővé, mint az USB 3.0 szabvány. Ha mindez mégsem lenne elegendő, akkor a külön megvásárolható dokkoló állomáson további csatlakozókat találunk.

Bombaerős formáció


A HP ZBook 15 laptop lelkét Intel Core i7 processzorok alkotják, amelyek között igazi renegátok is találhatóak. A Core i7-4700MQ és a Core i7-4800MQ változatok olyan erőt képviselnek, amivel egyszerre akár több bonyolult applikációt is kezelhetünk. Ez elsősorban a négy valós magnak, a négy virtuális magnak (Hyperthreading) és a Turbo Boost technológiának köszönhető. A nyolc szálon futó feldolgozás segít fenntartani az optimális teljesítményszintet. A gép grafikai szempontból sem okoz csalódást, mivel a Quadro családtagok köztudottan jól teljesítenek. A grafikailag igényes programok esetében különösen jól jön az Nvidia Quadro K1100M és K2100M videokártyák nagy ereje. A processzor és a videokártya kettőse alkotja a HP ZBook 15 laptop erejét, amit akár 16 GB memória és egy 256 GB –os SSD is kísérhet.

HP ZBook 15 laptop – DreamColor kijelző


Ahogyan azt megszokhattuk, minden HP ZBook 15 laptop Full HD felbontású matt képernyővel rendelkezik. A kijelzők között azonban lényegi eltérés mutatkozhat, ugyanis a sima TN panel mellett, IPS és DreamColor változatban is megvásárolható. Az IPS funkciónak köszönhetően a HP ZBook 15 laptop kijelzője sokkal fényesebb és élénkebb, de ha igazán élethű képmegjelenítést szeretnénk, akkor válasszuk a professzionális HP DreamColor Engine technológia adta lehetőségeket. Az Adobe RGB színtér a terület közel 95 százalékát fedi le, és óriási színskálát képes megjeleníteni.

HP ZBook 15 laptop – megbízhatóságból jeles


A HP megcáfolja mindazon híreket, miszerint a mostanság gyártott laptopok csupán néhány évre készülnek, mivel a HP ZBook 15 laptop kötelezően átesett egy 115 000 órás terhelési teszten, amelyen pozitív eredményt ért el. A folyamatos igénybevétel sem okoz gondot számára, és nem kell tartanunk az alkatrészek túlhevülésétől sem. Az ISV tanúsítvány megszerzése után a HP ZBook 15 laptop ténylegesen készen áll a legkomolyabb feladatok elvégzésére.