Lássuk a belsőt!

CPU – Intel Atom Z3735F (4x1,33GHz / 1,83GHz Turbo, 2MB Cache):


A Z3735F proci főleg netbook-okba és tablet-ekbe szánt megoldás az Intel-től. A négymagos csöppség 1,33 és 1,83GHz közötti órajelen képes dolgozni. Az előző generációs Z2760-hoz képes komoly teljesítménybeli különbség tapasztalható. AMD-s ellenfelei az A6-1450 és az A4-5000. Mindennapos használathoz jó választás lehet, de ennél többet ne tervezzünk vele, nem jó választás szerkesztéshez vagy játékhoz.

Kijelző – 11.6” HD (1366x768) LED:


A HD felbontású kijelző fényes felületet kapott. Mérete 11.6”-os, így a klasszikus netbook méretet kapjuk. Ideális utazáshoz és iskolába jegyzeteléshez. Kisméretéből adódóan hosszabbtávú irodai felhasználáshoz (pl. Excel-ezéshez) nem a legjobb választás.

Memória – 2GB DDR3 1600MHz:


A 2GB dedikált memória sajnos nem bővíthető tovább, de az átlag feladatokhoz elegendő lesz.

Háttértár – 32GB eMMC:


Az 32GB-s háttértár nem tűnik túl soknak, de aki tudja, hogy mire is van szánva a gép, az nem lepődik meg. A háttértár könnyedén bővíthető memóriakártyával, külső HDD-vel vagy felhővel.

Grafikuskártya – Intel HD Graphics BayTrail:


A kártya teljesítménye körülbelül a Sandy Bridge-es integrált kártyáéval hasonló. AMD-s konkurense az AMD Radeon HD 6310. Itt is az általános feladatok tökéletes ellátása volt a cél, nem a játék.



Egyéb jellemzők:


A WiFi b/g/n-es, ami ebben a kategóriában várható volt. 2 darab USB2.0-t kapunk, ami elegendő. Aki esetleg nem külső eszközöket is sokszor csatol a géphez (pl. egér, külső HDD, telefon) és kifogyna a helyből, gyorsan megoldhatja egy USB-elosztóval. Ahogy korábban említettük, van kártyaolvasó is, itt 64GB-s kártyákat használhatunk.

Ha szeretnénk külső kijelzőt (tv, monitor) csatlakoztatni, esetleg projektort használni, akkor egy HDMI-n keresztül megtehetjük. A webkamera egy átlagos darab, Skype-hoz bőven megfelel, de ne várjunk fullHD-s felbontást. Az akksi a gyártói adatok alapján akár 12 órás használatra is képes.
A géphez egy ajándék egér is jár. A garancia 24 hónapos.

Operációs rendszer – Microsoft Windows 10:


A gépet Windows 10-re optimalizálták, így biztosítja a legjobb felhasználói élményt és a hosszú üzemidőt. Elsősorban a fiatalság lesz a célközönség, éppen ezért érhető el a gép 4 különbőz színben: piros, kék, fehér, ezüst, így biztosan megtalálja mindenki a stílusának megfelelő színt.

A csomagolás elég egyszerű lett, csak úgy, mint a doboz tartalma. A Lenovo-s dokumentumok mellett kapunk egy OneDrive kupont és egy összepattintható töltőt. A csomagolás elég egyszerű lett, csak úgy, mint a doboz tartalma. A Lenovo-s dokumentumok mellett kapunk egy OneDrive kupont és egy összepattintható töltőt. Két verziót mutatunk be, a kék-fehéret és a piros-feketét.


Mindkét esetben matt kijelzőt és keretet kapunk. A piros változat fekete belsőt és oldalt kapott, míg a kék fehéret. fekete belső fehér jelöléseket kapott, a fehér változat pedig szürkét. A baloldalon a töltő-csatlakozó mellett találjuk a HDMI-t, a kombinált jack-et és a kártyaolvasót. Elől nem találunk portokat. Jobboldalon két USB kapott helyet. Aki sokat utazik az is vegye számításba a 100s-t, hiszen könnyű, így a táskában bőven elfér és üzemideje is rendkívül jó. Az iskolában is ugyanilyen okokból kifolyólag jó választás jegyzetelésre. Az anyaghasználata meglepően jó egy műanyag géphez képest. A kijelzői jó szögeket ad egy TN-panelhez képest.

Összegezve, ár-érték arányban egy nagyon jó választás a 100s, sokkal többet tudunk kihozni belőle mint egy hasonló árú tabletből. Aki tudja, hogy mit várhat el ettől a géptől, az rendkívül jól fog járni és jó áron üti markát egy nagyszerű kisgép.