A könnyű, vékony dizájn miatt kényelmesen hordozható és több olyan extra funkcióval is rendelkezik, amivel könnyen mindennapos társként lép elő életünkben. Hogy mik ezek? A tesztünkből kiderül!

A Lenovo IdeaPad G50-70 kartondoboza nem fog dizájn-díjakat besöpörni, az biztos. Ha a csomagolást lehámozzuk, akkor egy finom textúrával díszített fedlap fogad, amit ha kinyitunk, egy nagyon szép, szálcsiszolt alumínium belső követ. A mintás fedlap jobb fogást biztosít, míg a csiszolt belső inkább a szemnek kellemes. A G500 szériához képest minimális változás van csak. 2,3kg a súlya, ami egy kicsivel könnyebb, mint az előd. Csatlakozók téren is minden maradt, ahogy már megszokhattuk.

Baloldalon a töltőcsatlakozót, mellette a ventilátor nyílást, a VGA-t, a LAN-t, a HDMI-t, az USB-t és az USB3.0-t találjuk. Jobboldalon lesz a Kensington-lock, az optikai meghajtó, az USB, a kártyaolvasó és a kombinált jack-bemenet. Elől csak pár LED-et kapunk, hátul pedig nincs csatlakozó.


Ha kicsit fel szeretnénk turbózni a Lenovo IdeaPad G50-70-et, rendkívül könnyen megtehetjük. 3 csavar eltávolítása után már ott meg is találjuk a HDD-t, a memóriát, így pillanatok alatt lehet gépünkben akár 16GB RAM vagy SSD meghajtó. A szigetes billentyűzetek ismét az AccuType családból kerültek ki. Elég nagy hely van a billentyűk között, így kényelmesen, gyorsan és pontosan lehet velük írni. A numerikus rész kicsit sűrű lett, ezért csak „kis” 0-t kapott. A touchpad a baloldalon helyezkedik el és külön gombokat kapott, határozott kattanással jelzik a kattintást. Természetesen a gesztus-vezérlés itt is működik. A kijelző kerete és a felülete is fényes, tükröződik.

Lenovo IdeaPad G50-70 - Belső:


Az U-betűből mindenki kitalálhatta, hogy a készülék processzora az ULV (ultra alacsony feszültség) család büszke tagja, mindössze 15W-os fogyasztással üzemel. Két magos, fizikailag négy szálat futtat. Az integrált grafikuskártya az Intel HD4400-as, ami teljesítményben szinte felveszi a versenyt a belépőszintű dedikált kártyákkal. Memóriából 4GB-t kapunk alapkiszerelésben, de ez 16GB-ig bármikor bővíthető, mindenféle megerőltetés nélkül. A grafikuskártya belépőszinten helyezkedik el, nagyjából a GeForce 920M vetélytársának felel meg. Az Enduro-nak nevezett technológiának köszönhetően a grafikuskártya automatikusan vált az integrált és a dedikált kártya között. Az Eyefinity pedig a több monitoros használatról gondoskodik.

Az optikai meghajtó a szokásosnak mondható SuperMulti. Kommunikáció terén kapunk mindent, amit csak szeretnénk: lesz BlueTooth, Gigabit-es LAN, WiFi. (Sajnos az AC-s WiFi kimaradt az opciók közül, azonban még mindig jó eredményeket hozott a modul.) Az előző szériában 2 darab USB3.0 volt, most csak 1 darabot kapunk, ami visszalépés és nem is igazán logikus lépés. Az akkumulátor 4 cellás, aminek köszönhetően általános használat mellett több mint 5 órát képes futni a gép.

A folytatást a Digiprime weboldalán lehet elolvasni!