Azonban van még itt valami! Az MSI és a DigiPrime nem mindennapi csomagot mellékel az MSI GE60 és GE70 gamer laptopok mellé, amivel még nagyobb kedvvel dobjuk magunk a mélyvízbe! Hogy mik ezek? SteelSeries Flux headset, MSI plüss-sárkány és 3 havi PC Guru előfizetés! Nemrég járt nálunk a „kis apacs”, ideje volt letesztelni a nagyobb változatát.

MSI GE70 Apache laptop


Processzor: Intel Core i7-4720MQ (4 x 2,60GHz / 3,60GHz Turbo, 6MB Cache)
Kijelző: 17.3" FULL HD (1920x1080) LED matt
Memória: 8GB DDR3 1600MHz
Háttértár: 1000GB 7200rpm
Grafikuskártya: nVidia GeForce GTX860M 2GB GDDR5
Optikai meghajtó: DVD/RW SuperMulti Double Layer
Egyéb jellemzők:
WiFi:802.11ac; 2xUSB + 2xUSB3.0; Kártyaolvasó; HDMI; Webkamera; BlueTooth:4.0; LAN:Gigabit; Steelseries billentyűzet, Dynaudio hangszórók, Matrix-Display technológia, Killer Game Networking, XSplit GameCaster, Cooler-Boost technológia, SuperRaid + Ajándék Steelseries Flux Headset+Dragon doll+3 havi PC Guru előfizetés teljes játékkal! 6 cellás akkumulátor
Operációs rendszer: -
Garancia: 24 hónap MSI háztól-házig garancia + 3 napos pixelhiba garancia


MSI GE70 Apache laptop - külső


Egy-az-egyben megegyezik a GE60 külsejével az MSI GE70 laptop, így erről olyan sokat nem szeretnék írni. Egy picit hízott, így nagyjából 3 kilós súllyal számolhatunk.

Gyorsan járjuk körbe a gépet!



A hangszórók elöl kaptak helyet. Jobb oldalon lesz a LAN-kábel csatlakozó, a VGA, az USB2.0 (ami akár tölteni is tud), optikai meghajtó illetve még egy USB2.0. Hátul csak az akkumulátor kapott helyet. Baloldalra kaptuk a Kensington-lock-ot, a töltő csatlakozóját, HDMI-csatlakozó, 2xUSB3.0, mikrofon,- fejhallgató bemenet és a kártyaolvasó. A billentyűzet és a touchpad sem változott, egy az egyben átemelték az MSI GE70 laptopba is. A billentyűk speciális anyaggal vannak bevonva, hogy ne csússzanak, a Windows-gomb átkerül a jobboldalra, hogy elkerüljük a véletlen leütéseket. Talán elsőre szokatlan lesz a billentyűzet kiosztás, de novella írás helyett úgy is játék lesz a fő felhasználási terület, nem hiszem, hogy pont az „í” helye fog hiányozni.

MSI GE70 Apache laptop - Belső


A konfig eléggé hasonló lesz, mint a kistestvér esetében.
A processzor frissült, már i7-4720MQ-val van dolgunk. A 2,5GHz-s alapórajelet kicsit megdobták, így már 2,6GHz-vel dolgozhatunk. Nehéz lesz megizzasztani általános feladatokkal…
A kijelző fullHD-s, matt, matt kerettel. A fényereje kifejezetten magas, kinti használatra is megfelelő. Gyárilag 8GB memória és 1TB HDD van az MSI GE70 laptopban, amit a szűk keresztmetszetet jelenti. Javasoljuk az SSD-s bővítést illetve a memóriát sem árt feltunningolni 16GB-ra. Szintén fontos kiemelni, hogy ez házilag nem elvégezhető, mert sérülne a garanciamatrica. A DigiPrime munkatársai azonban szívesen állnak rendelkezésére bővítéssel kapcsolatban is. A grafikuskártyák szerepét az integrált HD4600-as és a GTX 860 tölti be. Természetesen GDDR5 memóriát kapott a Maxwell-es kártya.

Az internetelérésről AC-s WiFi és Gigabit-es LAN gondoskodik, extra szoftveres támogatással.
Az MSI GE70 laptop hangjáról a Dynaudio gondoskodik, szintén szenzációs minőséggel. A szoftveres megoldások még tovább finomítják a hangzást. Természetesen itt is meglesznek az elvárható további extrák, mint pl. a Cooler Boost-technológia, Super RAID, Killer Game Networking, XSplit Gamecenter, Matrix Display technológia…

MSI GE70 Apache laptop - Használat


A kisebb testvéréhez szinte teljesen megegyező eredményeket produkált az MSI GE70 laptop. A Cinebench R11.5 tesztet emelném ki egyedül, ahol az előzőleg diadalmaskodó GE60-ra még rávert egy picit, így mostantól övé a trón. Tesztek és játékok alatt felpörgött a venti, de nem süvít jobban, mint bármelyik notebook a kategóriájában. A hangzás természetesen itt is kiváló volt. A billentyűzetet, a kijelzőt, a hangszórókat különböző programokkal személyre szabhatjuk így tényleg szinte végtelen számú opciónk van arra, hogy az MSI GE70 laptopot az igényeinkhez igazítsuk.

MSI GE70 Apache laptop - Vélemény


A GE60 után szinte biztosak voltunk benne, hogy az MSI GE70 laptop is megüti a szintet és komoly versenyzőként tekinthetünk rá. Egyre elegánsabb dizájn felé mozdul az MSI, miközben finoman meghagyja a játékos külsőt. Az anyaghasználat jó, a hardver parádés. A billentyűzet és a hangrendszer kiemeli a tömegből. A 15.6”-os méretű testvérénél nem sokkal nehezebb, így nem csak és kizárólag asztali számítógépet kiváltó laptopról beszélünk. 3 kiló körül, ilyen nagy kijelzővel ritkán kapunk ennyire vékony és erős notebookot. 17.3” méretben az egyetlen kihívója az Asus N751JK laptop lehet, de itt meg szétválhat a mezőny az elegánsabb és a játékos jegyeket előnyben részesítőkre. Mindenképpen ajánlott termékről van szó, amit az ajándék kiegészítők csak tovább édesítenek.