MSI GS60 Ghost Pro laptop - egyedi formatervezés


Vizuális szempontból az MSI GS60 Ghost Pro laptop szinte tökéletesre sikeredett, és a látványt tovább fokozza, hogy a karcsú szerkezet egésze szálcsiszolt alumíniumból készült. A kevesebb néha több elvét követve a tervezőknek sikerült megalkotniuk az idei év egyik sikerpéldányát. Mechanikai szempontból meglepően stabil konstrukcióval állunk szemben, hiszen az MSI GS60 Ghost Pro laptop még nagyobb nyomás kifejtése mellett sem mutatott gyengeséget. A fémből készült zsanérszerkezet mereven tartja az alig 6 milliméter széles kijelző panelt. Az MSI GS60 Ghost Pro laptop kifejezetten jó választás lehet azoknak, akik gyakori résztvevői a különböző LAN partiknak, de adottságait tekintve akár multimédiás célokra is felhasználható.

MSI GS60 Ghost Pro laptop – személyre szabható játékkörnyezet
Az MSI GS60 Ghost Pro laptop számos olyan kiegészítő funkciót kínál, amelyekkel eredményesebben szerepelhetünk egy-egy misszión belül. A megfelelő irányításról a Steelseries Engine gondoskodik, így szinte az összes (kivétel F1-F12) billentyű átfunkcionálható. A gombok pozicionálása a játékosok érdekeit szolgálja, mivel a frekventált zónákban csupán a legszükségesebb billentyűket találjuk. A háromzónás megvilágítás különösen hasznos, ha a felhasználó gyakran változtatja profiljait. Az XSplit Gamecaster segítségével egyszerűen rögzíthetjük és megoszthatjuk a játékmenetet, vagy a társak akár élőben is figyelemmel követhetik a történéseket.

MSI GS60 Ghost Pro laptop – multimédiás képességek


Ahogy azt már korábban említettük, az MSI GS60 Ghost Pro laptop képes akár a multimédiás igényeket is kielégíteni. A beépített Dynaudio rendszer magas színvonalú hanghatásokkal kápráztat el minket. A 2.0 surround hatás teljes mértékben kitölti a teret, így nem lesz szükség külső hangrendszerre. Az MSI GS60 Ghost Pro laptop kijelzője 20 százalékkal jobb képminőséggel szolgál, mint a hagyományos TN panelek. A fényerő tekintetében is közel hasonló eltérés figyelhető meg. Az MSI GS60 Ghost Pro laptop –hoz egyidejűleg két külső monitort is hozzácsatolhatunk, az egyiket a HDMI -n, míg a másikat a mini Display porton keresztül. Az MSI GS60 Ghost Pro laptop általában Full HD –s felbontást kínál, de ha a pénztárcánk megengedi, akkor a QHD is szóba jöhet. Az IPS panel támogatásával, élesebb látószöget és intenzívebb színeket kapunk.

MSI GS60 Ghost Pro laptop – brutális teljesítmény


A megfelelő teljesítményről negyedik generációs Intel Core processzorok gondoskodnak, amelyek közel 7 százalékkal erősebbek, mint a korábbi kiadások, de ha az egész platformot nézzük, amibe bele tartozik a grafikai chip is, akkor 15 százalékos különbségről beszélhetünk. A processzor ugyanakkor kevesebbet fogyaszt, ami a termelt hőmennyiségen is meglátszik. A Cooler Boost funkció még a csata hevében is hűvösen tartja az alkatrészeket, és szükség esetén automatikusan képes növeli a ventilátorok forgási sebességét. Ebből kifolyólag a hűtést nem korlátozza a karcsú szerkezet, amelyen számos légnyílás is található. A Ghost Pro megnevezéssel ellátott konfigurációkban Nvidia Geforce GTX 870M GDDR5 3GB grafika található, ami a hivatalos adatok szerint 35 százalékkal gyorsabb, mint előde. A gyors adatforgalom érdekében HDD + SSD tárolóval is megvásárolható, bár ebben az esetben nélkülöznünk kell az optikai meghajtót. A RAID kapcsolatban lévő egységek 900MB/s –os olvasási sebességre képesek.

Összességében elmondhatjuk, hogy az MSI GS60 Ghost Pro laptop egy ízig-vérig gamer kiadás, amely akár a legprofibb játékosokat is képes elcsábítani. A karcsú szerkezet ellenére kiváló hűtési képességekkel rendelkezik, sőt még a Crysis 3 futtatása közben is hideg levegőt fújt ki. Az MSI GS60 Ghost Pro laptop készülékkel egy újabb fejezet kezdődik a játékos laptopok történetében, ahol elmosódnak a határok a multimédia és gamer irányvonal között.