Egy teljesen mechanikus billentyűzetet építettek az MSI GT80 laptopba. A hardver elképesztően kemény lett. A legjobb alkatrészek kerültek a gamer laptopba és így a lehető legőrültebb konfigurációt hozhatták össze az MSI mérnökei. Miért? Mert volt elég helyük és nem féltek „visszaélni” ezzel.

Állítólag már 5 évvel ezelőtt megszületett a teljesen mechanikus billentyűzet ötlete. Az irodákban munkához és játékhoz is külső billentyűzetet használtak, ekkor gondolkoztak el, hogy ezt akár be is építhetnék… Azonban ez már akkor is nagyon extrém és elborult ötletnek tűnt. Vajon a piac, hogy reagálna erre? Egy kérdőív szerint az MSI vásárlóinak közel 80%-a támogatná az ötletet. Ekkor döntötték el, hogy előbb vagy utóbb, de meg KELL csinálniuk. Az elhatározást hosszú agyalás és tervezgetés követte, a SteelSeries-zel karöltve.

A két cég együttműködése hosszú évekre tekint vissza. Azonban az új billentyűzet ötlete így sem volt mindennapi. A játékosok minden esetben a Cherry MX-mikrokapcsolós billentyűzeteket preferálják, így egyértelmű volt, hogy ezt kell integrálniaz MSI GT80 laptopba. Az integrálást itt tényleg úgy kell érteni, hogy szinte egy-az-egyben átemeltek egy külső billentyűzetet. A billentyűk magassága, szélessége és elrendezése teljesen megegyezik azokkal a billentyűzetekkel, amiket eddig maximum külső eszközként köthettünk laptopunkra.

Azonban nem ez volt az egyetlen szokatlan megoldás. Teljesen egészében lecsúsztatták a MSI GT80 laptop alsó részéhez gombokat, a kijelzőhöz közeli felület megmaradt az alkatrészeknek, míg a numerikus rész helyén egy touchpad/numpad mix került, fizikai gombokkal. Követhető? Hát, egészen biztos, hogy egy megkavart elrendezéssel van dolgunk. Az MSI-nél is többen felhúzták a szemöldöküket. Tudták, hogy ez a legnagyobb hazardírozás, amit a cég történetében tettek. Ha bejön, örökre beírják magukat a nagykönyvbe. Ha nem, akkor meg a teljes piac rajtuk fog nevetni.

A folytatásért irány a Digiprime.hu!