A Codename: Panzers sorozat alkotóit tavaly vásárolta fel a 10Tacle Studios, s akkoriban még rendkívül rózsásan festett a fejlesztőcsapat jövője. Szépen haladtak a Cold War munkálataival, és a kiadáshoz sikerült megszerezni az EA támogatását. A PSP-re szánt Mytran Wars (körökre osztott stratégia Mechwarrior-szerű robotokkal) fejlesztése is elkezdődött, s mindenki derűsen várta 2008. márciusát, s vele együtt a Cold War premierjét. A nagy nap nem jött el, mégpedig a tulajdonos-kiadó drasztikusan romló anyagi helyzete miatt. Áprilisban már "elfelejtették" folyósítani a Stormregion (10Tacle Budapest) működéséhez szükséges pénzt, így rövid kínlódás után kénytelenek voltak szélnek ereszteni az alkalmazottakat, és lehúzni a rolót. Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag elkészült a játék.




Most azonban újra felcsillant a remény. A német PC Games zsurnalisztái a Games Convention standjai között bóklászva találtak rá néhány volt Stormos srácra, akik InnoGlow néven tömörültek új formációba, és tovább tökéletesítik a játékot, mindaddig, amíg módjuk nem lesz a kiadásra. Habár a srácok november, december környékét tartanák elfogadhatónak, egyelőre meg kell várniuk a kiadási jogok miatt kakaskodó Atari és EA "bunyójának" végkimenetelét.



A nem túl szívderítő körülmények ellenére a srácok sikeresen lenyűgözték a PC Games stábját. A prezentáció során látni lehetett a kép a képben funkciót (így akkor is szemmel lehet tartani kúlcsfontosságú pontokat, amikor épp a csata sűrűjében készülünk elmerülni), továbbá azt is, hogy a gyalogos egységek megtanulták használni és kihasználni a tereptárgyak nyújtotta fedezéket. A hős egységek nem csak táposabbak, mint a sima bakák, hanem különleges képességekkel is bírnak. A járműveket is lehet fejleszteni, extra fegyverzet és páncélzat áll a tankok rendelkezésére, míg a csapatszállítókat álcázni lehet. Amennyiben valaki két monitoron játszik egyszerre, akkor a taktika térképet beállíthatja az egyik képernyőre, míg a másikon nyugodtan ténykedhet.



A fejlesztők állítása szerint ahhoz, hogy a legmagasabb felbontáson, maximális beállítások mellett zökkenőmentesen fusson a játék egy 2.8 GHz-es Core 2 Duo, 2 GB RAM, és egy GeForce 8800 GT, illetve ennek megfelelő konfiguáció szükséges.