A beszámolók szerint csak 2016. április és július közötti négy hónapban 277 millió másodpercnyi támadást indított a vDOS.

A cikket házőrizet elrendelése, majd FBI letartóztatás követte, így vélhetően bosszúból keletkezhetett minden idők eddigi legnagyobb DDoS támadása Krebs oldala ellen: a 620 Gbit/sec mértékű elárasztásnak az Akamai/Prolexic által biztosított védelem sem volt képes ellenállni, akik ki is hátráltak a helyzetből, felmondták a szolgáltatást. Ahogy az egyik fórumon egy kommentelő találóan megfogalmazta: "Azért az jó, hogy a biztonságodért felelős tech cég 2 órán belül felmondja a szerződést. kb mint amikor biztosítócégek árvíz előtt felmondanak több éves-évtizedes biztosításokat".

Azóta Brian Krebs oldalát azóta a Google Protect Shield védi, amelyet idén február óta ingyenes szolgáltatáként biztosít a cég. A biztonsági szakértő nem először nyúl bele olyan kényes témákba, ahol magára haragítja a bűnözőket.

Mint ismeretes, ő volt az, aki 2011-ben a ChronoPay orosz fizetésközvetítő cég szerepét boncolgatta a hamis Macintosh antivírus kampány mögött. De emlékezetes lehet az a sarkos véleménye is, amely azt firtatta, hogy a tipikus pénzügyi tranzakciók - mule szerepek, akik csekély százalékért továbbutalják a pénzeket, a PIN kód próbák, ahol fél dollárt utalnak a nemzetközi Vörös Keresztnek, hogy helyes-e a biztonsági kód, stb. - szemet kellene, hogy szúrjon a pénzintézeteknek, ám valószínűleg nem tesznek meg mindent ezen jellegzetes minták kiszűrésére, hiszen a kétes átutalások is hasznot jelentenek számukra.

Bosszúállásban korábban is volt már része - ami egyben jól jelzi, hogy eredményesen végzi a úttörő és leleplező munkáját. Talán a legemlékezetesebb eset 2013-ban az volt, amikor egy bezárt kaliforniai hosting cég kapcsán, amelyet spam és gyermekpornó anyagok terjesztésében való részvétellel vádoltak, a leleplezett bűnözők az oknyomozó újságíró ellen úgynevezett swatting-ot vetettek be: magyarul hamis telefon riasztással rá hívják a kommandósokat, akik minden ilyen esetben gyorsan cselekszenek, és rárúgják az ajtót a gyanús személyekre.

Krebs weboldala mindenesetre azóta újra áll, látogatható, és érdemes is rendszeresen olvasgatni, mert rengeteg hasznos, és érdekes dolog jelenik meg rajta az IT biztonság napi történéseiről.