Mivel nem egy vadonatúj módszerről van szó, szögezzük le az elején, hogy ilyen típusú átverések rendre érkeztek már korábban, és igen valószínű, hogy a jövőben is lesz hozzájuk szerencsénk.

Ha kellően biztonságtudatosak vagyunk, akkor sosem kattintunk iroda/bank/szolgáltató mellékelt linkjére, jobb esetben gondolkodunk, hogy a levél tartalma valós-e, hihető-e, esetleg a subject vagy a tartalom alapján előbb rákeresünk a neten, hátha egy tipikus csalás, mint most ez itt.


Ha valaki mégis benézi, és begépeli az e-mailcímet, valamint Apple ID név és jelszó adatokat, akkor látszólag mindenfajta ellenőrzés nélkül egy számlázási oldalra visz át.

És a dolog itt kezd igazán érdekes lenne, mert ugye itt már a jól ismert bankkártya adatok lejárattal, CVV kóddal is kéri. Az Apple továbbra is várja, hogy mindenféle csalással kapcsolatos észrevételeket a reportphishing@apple.com címükre jelezzünk feléjük. Emellett pedig az is egy hasznos feature lehet némely jelszókezelő alkalmazásban, hogy csak a megfelelő webhelyen engedi az elraktározott jelszóval való belépésünket, ha ettől eltérés tapasztal (pl. idegen IP, hasonmás oldal) akkor pedig figyelmeztet.

Persze a legjobb védelem az, ha óvatosak és biztonságtudatosak vagyunk.