Két héten keresztül kapnak bónuszjutalmakat azok a játékosok, akik barátaikkal és saját csapattal lépnek az igazság harcmezejére. Az új módszer az előre összeállított csapat mérete alapján szorozza meg az alapjutalmat, tehát minél többen vagytok, annál több IP-t lehet farmolni. A Riot azt szeretné ezzel elérni, hogy kevesebb legyen a meccseken belül a veszekedés és egymás sértegetése, és pozitívabb hangulatban teljen a játék. Az akció időszaka alatt felméréseket végeznek, hogy mennyiben változtatott ez a taktika a közösségen, és ha jól működik, a későbbiekben is élni fognak ezekkel a lehetőségekkel. 

A rendszer pedig a következően néz ki:

„Lépj be egy előre összeállított csapattal valamelyik várólistára. Ezzel esélyt kaptok, hogy a rendszer felszorozza a szokásos IP-jutalmat. A csapatos jutalmak rendszere a normál IP-jutalmakéhoz hasonlít: a kapott pontok száma a várólista típusától függ. Az Idézők szurdoka várólistái például több IP-jutalmat adnak, mint a Kanyargó rengeteg vagy az Ordító szakadék várólistái. Van némi esélye, hogy a csapat egyáltalán nem kap teamjutalmat, de minél népesebb az előre összeállított csapat, annál több IP-hez juthattok. Néhány szerencsés játékos különösen nagy IP-jutalmat zsebelhet majd be. Ha egyedül jelentkezel be egy várólistára, nem leszel jogosult teamjutalmakra.”

loljutalom.png

Irány hát a játék, és reméljük, hogy tényleg olyan hatással lesz a közösségre a Riot ezen húzása, mint amit remélnek tőle. Már csak 9 napotok van kihasználni a bónusz jutalomrendszert!