Nem kell orvosnak lennünk ahhoz, hogy tudjuk, az egyhuzamban eltöltött 16 órás játék nem tesz jót a szervezetnek. Főleg akkor, ha a pihenés helyett energiaitalokkal turbózzuk tovább magunkat, hogy bírjuk a toplistán maradást, ami azért előbb vagy utóbb megbosszulja magát. Így történt ez Henrik Eide Dahl, egy norvég tinédzser esetében, aki az iskolájában próbálkozott meg ezzel. Henrik LAN-on játszott barátaival, amikor egyszer csak elájult.

Henrik nagyon szerencsés fickó, ugyanis nem egyedül volt, amikor összeesett az iskola büféjében, így még időben kórházba tudták szállítani. Nagyon közel állt a halálhoz, a veséje leállt,  kómába esett, orvosai szerint kész csoda, hogy nem történt komolyabb baj. Kiderült, hogy közel 4 liter energiaitalt fogyasztott el 16 órás Call of Dutyzás közben, ami jóval több annál, mint amennyit az ital gyártói megengedhetőnek tartanak. Henrik végül 13 napot töltött kórházban, mielőtt hazaengedték, de a magas vérnyomása miatt továbbra is szüksége lesz orvosságra.

Reméljük, ez jó példa azok számára, akik azt hiszik, fiatal szervezetüknek meg se kottyan egy kis Call of Dutyzás, meg napi pár liter energiaital. Vigyázzatok magatokra, gémerek! Igyatok sok vizet,  óránként tartsatok pihenőt, és lehetőleg napi 8 óránál ne töltsetek el többet időt a gép előtt. 

Henrik Eide Dahl

(forrás: www.nrk.no)