• A The Witcher 3: Wild Huntban 16 órányi szexjelenetet vettek fel motion capture eljárással
  • Eme jelenetek java része viszont nem valószínű, hogy bekerül a játékba
  • A CD Projekt RED szerint jó okuk van így megközelíteni a témát

Frissítés: Nikolas Kolm, a CD Projekt RED küldetéstervezője Twitteren pontosította a hírt. Nem 16 órányi szexjelenetet rögzítettek, hanem 16 órán át tartott rögzíteni a motion capture eljárással készült, valószínűleg néhány percnyi szexjeleneteket.

Eredeti hír: A Witcher-szériában a szex sosem volt tabu, annak ellenére, hogy a The Witcherben a kártyák gyűjtögetése (skalpvadászat) kifejezetten nevetséges volt. A folytatás, az Assassins of Kings viszont már éretten, a történetbe is beleszőve közelítette meg a dolgot (legalábbis nagyrészt), ami még a Vaják-könyvekhez is hűbb volt. Mert biza Andrzej Sapkowski történeteiben Geralt több nőt dönt hanyatt, mint ahány szörnyet megöl – bár ez nem csoda, a könyvekben a szörnyvadászatot csak elvétve műveli.

Úgyhogy a játékok és a regények után valószínűleg mindenki borítékolta, hogy a The Witcher 3: Wild Huntban sem leszünk híján meztelen nőknek és ágyakrobatikának. A játék motion capture adatai alapján viszont úgy tűnik, a CD Projekt RED mindenen túltesz, ugyanis 16 órányi szexjelenetet rögzítettek. Ez még akkor is szép nagy szám, ha csak a negyede kerül bele a kész játékba.

„Az emberek szerint ok nélkül helyezünk el szexjelenetet a nyitányba” – kezdte magyarázatát Damien Monhier játéktervező a The Guardiannak adott interjújában. „Nem, nem, nem. Egy ilyen intim helyzet bemutatásával elültetjük a fejedben a gondolatot, hogy Geraltnak fontos ez a szereplő, de legalábbis élvezi a társaságát. A szexen keresztül mutattuk be, hogy ha ez a nő eltűnik, Geralt bizony utánaindul. A szex a legkönnyebb módja egy bensőséges kapcsolat bemutatásának, és felkelti a játékos érdeklődését.  Nem mondhatjuk azt, hogy nesze, találj meg valakit, akivel még csak nem is törődsz. Ez így nem működik.”

Ez teljesen érthető, bár az említett hölgyön túl Geralt azért más nőket is magára ránt a szériában, akiknél ilyen kapcsolat még csak nem is feltételezhető, nemhogy komolyan vehető. Persze nagy kérdés, mennyire sara ez a CD Projekt RED-nek, és mennyire Sapkowskinak, egyáltalán beszélhetünk-e ez esetben bajról, de az már túlmutatna eme hír keretein. Mindazonáltal a kérdés áll: ti mit gondoltok, jó úton halad a Witcher-széria a szex ilyen felnőttes, néha mégis öncélú ábrázolásával, vagy jobb volt, amíg inkább játékosan, gyerekesen fogták fel a dolgot?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!