A PS3-exkluzív Beyond: Two Souls nem kevesebb mint 2000 oldalnyi szöveget tartalmaz, melynek minden egyes sorát a Quantic Dream kulcsembere, Davic Cage jegyzi. Cage szerint csak a főszerepet játszó Ellen Page-nek több száz saját oldala van, annyi, amennyi három-négy nagy hollywoodi film esetén.

Cage nagyon büszke a játékra, és ígéri, hogy a Heavy Rainben látotthoz képest sokkal élethűbb testbeszédet láthatunk majd a képernyőkön. Noha az eljárás most is hasonló, azaz a mimikát és a testmozgást külön veszik fel, David szeretné, ha a jövőben a kettő egyszerre történne, mert még most is akadnak össze nem függő mozdulatok és arcrándulások. A játék egyébként nagyjából ugyanannyi pénzből készül, mint a Heavy Rain, és sokkal inkább az érzelmekkel, az emberi kapcsolatokkal foglalkozik, mintsem a természetfelettivel.

"Ez a játék nem a paranormális eseményekről szól, hanem a kapcsolatokról, a felnőtté válásról, és arról, hogy a cselekedeteid mennyiben határozzák meg, ki is vagy valójában. A halálra koncentrál, valamire, ami mindannyiunkkal meg fog történni egyszer. Azt mutatja be, hogyan éreznek, viselkednek, és félnek az emberek a haláltól -- attól, ami a túloldalon van."

A Beyond: Two Souls 2013-ban fog megjelenni, kizárólag PS3-ra. Mi már nagyon várjuk.