Mindenki nagyon jól tudja már, hogy a Kojima Productions elkezdte a munkálatokat a következő Metal Gear Solidon, noha hivatalos, sajtóközleménnyel, képekkel és infókkal megtoldott bejelentés még nem történt. A színfalak mögött a munka minden bizonnyal keményen folyik, s ha lehet hinni egy mo-cap színésznek, akkor jövő nyáron már a boltokban is lehet a termék.

Eric Bossic, aki annak idején a Silent Hill 4 munkálataiban is részt vett, most a Kojima Productionsszel dolgozik együtt, s rögzít jeleneteket egy új Metal Gear-játékhoz. A Silent Haven stábjával készített interjúja során elmondta, hogy nemrég fejezett be egy forgatást, ősszel megy újra, s talán még azután is forgatnak egy kicsit, a játék fejlesztéséből ugyanis még sok van hátra; a becslése szerint leghamarabb jövő nyárra lesz kész a program.

Bossic hozzátette, hogy hanganyagot ő nem rögzített, s csak nagyon keveset tud a játékról, a fejlesztők ugyanis nagyon titkolózóak. A forgatás előtt csak a legszükségesebb információkat árulják el az adott jelenettel kapcsolatban, hiszen félnek a szivárgásoktól.

2013 nyarán jelenik meg a Metal Gear Solid 5?