Új rovatot indítunk a PC Guru Online oldalán: mostantól minden hétfőn kiemeljük az elmúlt héten írt legjobb, legbotrányosabb, legérdekesebb vagy legviccesebb kommenteket a hírek és cikkek alól, hogy azok is találkozzanak a kommentelés csodájának eredményeivel, akik egyébként csak a cikkek írott tartalma iránt érdeklődnek.

Kommentelni mindenki szeret. Névtelenül mondhatjuk meg a tutit akárkinek, akármikor, felbátorodva, hogy az illető nem fog azon nyomban pofán vágni minket. Néha azonban előfordul, hogy a fagyi visszanyal. Lássuk, mik voltak 2014 38. hetének legjobb hozzászólásai! Sorrend nincs, a kommenteket pedig nyers formában közöljük.

DantesHUN írta az „A Minecraft már a Microsofté” című hír alá, miután elolvasta, hogy a Microsoft 2,5 milliárd dollárt adott a Minecraftért és a Mojangért:

„Nem a pénzről szólt. Nem? 2,5 milliárd dollár és nem a pénzről szólt. Aha. Lehet én vagyok túl rosszindulatú. Lehet, túl sok anyagias gondolkodású embert ismerek, és azért gondolom ezt, de ez bizony csak a pénzről szól. Ha kapnék egy óriási összeget valamiért, majd azt mondanám, áh, nem a pénzről szól. Ki hinné el? Nem akarom én bántani ezt a pasast, de ha valaki nem Teréz Anya és egy buddhista szerzetes kombinációja, akkor bizony a pénzről szól. Mindennek és mindenkinek meg van az ára, az egész világ elanyagiasodott, persze nem mindenki egyformán, vannak akikre jobban hat a pénz, másokra kevésbé, de amikor ekkora összegekről van szó, ott ilyet mondani? Ugyanmár.”

Nos igen, 2,5 milliárd dollár nem kevés pénz, de hát Notch is megmondta, hogy a „józan esze” múlt a dolgon, és hát 2,5 milliárd dollárért nagyon sok józan észt lehet venni.

Olvasóinknak a GTA 5 PC-s változatának késéséről szóló „Ezért késik a PC-s GTA 5” című hír is nagyon tetszett. prince65 jól megmondta a tutit: szerinte a Rockstar ürügye, miszerint rendes átiratot akarnak kiadni a katasztrofális GTA 4 fiaskót megelőzően, szimpla bullshit, ugyanis:

„Szerintem meg csak azért késik ennyit, mert fosnak, hogy inkább mindenki lewarezolná PC-re, minthogy megvegye az új konzolokra. És még be akarják csomagolni a szarjukat csillogós papírba, mintha a mi javunkat akarnák. Hajj, hajj Rockstar, mi lesz veletek bizalom nélkül... Mondjuk nekem mindegy, PS3-on már megvolt régen, szóval nem egy nagy érvágás, de azért kíváncsi lettem volna, hogy mire képes az amúgy is álleejtősen szép játék egy bivaly PC-n.”

Na, álljunk meg egy szóra! Aki konzolra veszi meg a GTA 5-öt, az azért teszi, mert van konzolja, és magasról tesz a PC-sek 4K/háromtitánok mániájára. A 17-et éppen betöltő kertvárosi Johnnynak teljesen mindegy, hogy a játék PC-n mennyivel fut jobban vagy néz ki látványosabban, ha egyszer a fater 200 hüvelykes OLED tévéjén nyomhatja a PS4-es átiratot, ami megvan az összes spannak a suliban. A PC-s változat egy darab nem sok, annyi példányt sem „lop el” a konzolos GTA-któl, és ez így van rendjén. Nem mondom, hogy a Rockstar biztosan igazat mondott, de kár fárasztó összeesküvés-elméletek mögé bújva vagdalkozni, főleg addig, amíg nem láttuk a játékot a saját monitorunkon.

Az megvolt, hogy „A Saints Row-sorozat kreatív igazgatója a Valve-hoz igazolt”? Erion507 ebből megdöbbentő következtetésre jutott:

„Új ember igazolt a valve-hoz,half life 3 confirmed.”

Amúgy tök jó, hogy „Ingyenes a Bejeweled 3!”. Igaz, _FeCa_ szerint ez egy átverés, mert a játék nem Frostbite 3-at használ. Hisz csak az lehet jó, ami neksztdzsen!

„Arra próbálok utalni hogy ez ingyen sem kéne. Anno mikor még a nintendo volt a menő, a mario-ért simán megérte a pénz. De egy ilyet már akkor sem vettem volna meg. Elképzelem ahogy az EA fejlesztői véres verítékkel kiízzadnak egy ilyen játékot, a frostbite 3-al. Most őszintén, komoly hogy egy ilyen játékért pénzt lehet kérni? Mikor marióztam, akkor sem költöttem volna ilyenre, bár igaz hogy akkor még nem én költekeztem :D”

Igazából ez olyan szép, hogy nem szívesen fűzök hozzá semmit. Annyit viszont megjegyzek, hogy _FeCa_ később finomított a dolgon, elnézést kért és ezt írta:

„Bocs ha valakit megsértettem. Fogalmazzunk úgy, hogy nekem ez a stílus nem jön be, és nem is látom azt hogy a nagy cégek ebbe időt ölnek. Az az érzésem hogy megcsinálják 2 nap alatt és bezsebelnek érte egy csomó pénzt. Ahogy mondtam, időtöltésnek biztosan jó, de én nem fizetnék érte. Ne tessenek haragudni, az angry birds-et sem tudtam megérteni.”

Amúgy az efféle játékok nagyszerűsége pont az egyszerűségükben rejlik: egy Battlefield 4-gyel nem fog játszani a 40 éves üzletember két meeting között, mert nincs ideje rá, ergo fizetni sem fog érte, de egy-egy menet Candy Crusht vagy Bejeweledet lenyom még a céges notiján. Amúgy meg ezek a játékok csak technológiai szinten számítanak együgyűnek, valójában nagyon komoly tervezés és szakértelem kell hozzá, hogy csak annyira legyenek frusztrálóak, hogy rávegyenek minket a mikrotranzakciós vásárlásra.

A másik nagy sláger a múlt héten a „Top 5 játékbeli drog, amit nem próbálnánk ki” című anyag volt, melyről djmagus2667 véleménye a következő:

„A játékvilág mindig is nagyon lecsökkentek, a mély szintjeikre, a drogfüggőség, nem jó azt tudom én ilyen ember nem vagyok. Én kulturált vagyok és, persze nem is kell ilyent megcsinálni meg, amúgy is tiltják!”

Pontosan!

Szintén ezen cikk alá érkezett egy érdekes komment Catilinától egy olyan dologról, amiről a hozzám hasonló WoW-mentes életet élő egyének tuti nem hallottak korábban.

„WoW-ban oldották ezt mg nagyon jópofán: ha sok alkoholt iszik a karakter, az ellenfelek szintjét alacsonyabbnak látja (a kijelzőn nem 50-es szint van, hanem mondjuk 48 vagy 47. (Legalábbis régen így volt, de szerintem ezen nem változtattak, bár régen néztem, még a vanillában) Érdekes volt belefutni így egy három szinttel akár nagyobb mobcsapatba :P”

Anita Sarkeesian

Végül pedig álljon itt a hét (de talán az egész hónap) leginkább trollvonzó híre: „Fel akarták robbantani Anita Sarkeesiant”. Ms. Sarkeesian egy feminista játékkritikus, aki elkövette azt a hibát, hogy véleményt mert nyilvánítani a videojátékokról nőként ahelyett, hogy a konyhában kotyvasztotta volna a vacsorát a nem létező férjurának,  aki ha elég meleg és jó a kaja, csak kicsit veri össze a meccs után. Az interneten divat gyűlölni Anita Sarkeesiant, annyira, hogy nemrég bombával fenyegették meg. Az erről az incidensről szóló kommentek pedig, nos... tudjátok, mit? Csak összegyűjtök ide párat, kommentár nélkül.

hydraxon írta:

„Kár, hogy csak fenyegetés volt :(”

xilence írta:

„Ez a nő egy idióta provokátor, szépen megél ebből az uszításból amit csinál. Baromság minden publikációja. Be kellene tenni egy szénbányába 10 óra / napra, ahelyett hogy a legjobb alkotásokat (pl mass effect) lefikázza, utána meg egész hónapban lógatja a lábát és csak röhög a világon hogy beveszik a sok marhaságot. Kívánom neki a legrosszabbakat !”

miraz1 írta:

„Ez a nő semmit nem csinált és díjat kap? Ha én kritizálok egy játékot a túl nagy mellek miatt, én is kapok díjat?”

Tomix írta:

„ki ez a nő és miért is kéne engem érdekelnie mi történik vele, még egyszer? pár hete is volt róla egy cikk részlet de már akkor sem győződtem meg róla (belenézegetve pár videójába), h érdemes lenne a figyelemre

egyeseknek pedig tényleg igaza van, hogy a mai világban mennyire semmi munkával meglehet élni vagy épp díjakat kapnak érte („jobbá teszik a játékvilágot” HOGY MI VAN???) és a múlt század első felében milyen gyötrelmes munkából is élhettek volna meg”

A konklúziót rátok bízom, találkozunk jövő hétfőn!