Tavalyelőtt már összeállítottunk egy listát a 2014-es év legjobb autós játékairól, kicsit talán messzire tekintve az időben. Nos, idén már okosabbak leszünk, és az idei esztendő legjobb versenyzős címeit soroljuk fel –  vagy, hogy pontosabbak legyünk, azokat a programokat, amik a zsáner keretein belül megütik azt a képzeletbeli mércét, ami felett érdemes foglalkozni velük. Lássuk, mivel gurulunk idén!

Project CARS

A Project CARS már a 2014-es felsorolásunkban is szerepelt, ám azóta többször elcsúsztatták, jelenleg éppen április 14-re ígérik a fejlesztők, de ezt lassan csak ők hiszik el. Na de ne legyünk rosszmájúak: a Project CARS minden idők egyik legambiciózusabb autós játékának tűnik, amit nem csak a bőséges tartalom, de a realisztikus fizikai modell és a csodaszép grafika is vonzóvá tesz – bizony, ez a játék kőkemény szimulátor lesz, deal with it. Részletes előzetesünket lásd a PC Guru 2014/09-es számában!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Forza Motorsport 6

A Microsoft évente kiad egy Forza-játékot, és mivel tavaly folytatódott az arcade mellékszál Horizon-széria az amúgy remekül sikerült Forza Horizon 2-vel, most a professzionális versenyzésre fókuszáló Motorsporton van a sor. A Forza Motorsport 6-ról egyelőre csak annyit tudunk, hogy szép lesz, jó lesz, sok autót tartalmaz majd, és persze Xbox One exkluzív – reméljük, ezúttal nem csak egy ósdi keretet kapunk a későbbi DLC-k kedvéért, mint annak idején az ötödik rész esetében történt. Bár az esély kevesebb rá, mint egy lottóötösre, mi azért szívesen ábrándozunk egy PC-s megjelenésen is. Játékképek sajnos nem érkeztek még, de alant látható egy autó in-game modellje. Impozáns!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

F1 2015

  • Megjelenés: 2015 ősz
  • Platform: PC, Xbox One, PS4

Az F1 2015-öt nem elsősorban azért várják a Codemasters sorozatának rajongói, mert a 2014-es rész olyan kiemelkedően jó vagy rossz lett, hanem mert ez lesz az első olyan epizód a szériában, amit már teljes egészében a nyolcadik generációs konzolok és az erős PC-k képességeihez igazítanak a fejlesztők. Ez látványos grafikát, élethű időjárási effekteket, teljes közösségi integrációt és persze az idei év minden licencét magába foglaló versenyjátékot jelent, ami ősszel fut be, hogy enyhítse az F1-es szezon kifutása okozta súlyos fájdalmainkat. Sajnos hivatalos bejelentés hiányában még sem adatlappal, sem képekkel nem szolgálhatunk, ellenben a lenti F1 2014-es screenshotok még most is jól mutatnak...

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Drift Stage

A Drift Stage egy Kickstarter-szökevény arcade versenyjáték, amit én balga tavaly nyáron viccből „a világ legjobb autós játéka” címmel illettem – a kommentelők szerint természetesen jogtalanul, mert hát hűha, hejehuja, skandallum, és különben is. Pedig ha hiszitek, ha nem, jómagam a Drift Stage-et várom a legjobban a listáról, mert a többi játékkal szemben mer eredeti lenni, és láthatóan nem csak parasztvakításra használja a ma oly divatos retróhangulatot. A Drift Stage egyébként kapott egy letölthető techdemót is, szóval ha valaki kíváncsi rá, hogy néznek ki a 2D-s sprite-ok 3D-ben, ide kattintson!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Carmageddon: Reincarnation

A Carmageddon: Reincarnation a legendásan erőszakos autóverseny-széria legújabb része, ami igyekszik véres, brutális, vicces és élvezetes lenni, annak ellenére, hogy manapság már sokkal több kell pár kósza gyalogos kivasalásánál ahhoz, hogy egy játék botrányt keltsen (igaz-e, Hatred?). A Stainless Games ambícióit értékeljük, ugyanakkor a valamikor idén teljes verzióssá váló, jelenleg még bétaállapotban leledző, de a Steam Early Access programja keretében már kapható játék nem tűnik akkora durranásnak, mint reméltük. Részletekért olvasd el a Carmageddon: Reincarnation előzetesünket!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Next Car Game: Wreckfest

A Wreckfest az egyik leghányatottabb sorsú játékok egyike, amik valaha túlélték a bejelentésüket. A FlatOut-sorozat jogait elveszítő finn Bugbear szeretett volna egy szellemi folytatást alkotni a sorozathoz, ám egy kiadót sem érdekelt az akkor még cím nélküli projekt. Ment hát az egész a Kickstarterre, ahol akkorát bukott, hogy a padló adta a másikat, majd végül 2013 karácsonyán a Bugbear feltöltötte a játékot a Steamre, mint pre-alfát, mondván, lesz ami lesz. Nos, azóta óriási siker lett a program, ami ugyan még mindig pre-alfa, de már multiplayer is van benne, és elvileg még idén megjelenik, hogy elhozza számunkra a jövő roncsderbijét!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Need for Speed

  • Megjelenés: 2015
  • Platformok: PC, Xbox One, PS4

Az új Need for Speed kakukktojás a listán, mert mindezidáig nem jelentették be. Ugyanakkor a két évvel ezelőtti legutóbbi rész, a Need for Speed: Rivals kifejezetten jól sikerült, és már nagyon rég nem volt olyan, hogy egy NFS-t két teljes éven át fejlesztenének, szóval a jelek arra mutatnak, hogy jó játékot kapunk az őszre várt premierkor. Az E3-on biztos lesz bejelentés is. (A képek értelemszerűen a Rivalsből származnak.)

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!