Van mit ünnepelnie az Epicnek, mert a Gears of War 3 egyetlen hét leforgása alatt 3 millió eladott példányt produkált -- és itt most nem a leszállított dobozok számával bűvészkedünk, hanem konkrétan ennyit vittek haza a játékosok! Az óriási siker ráadásul két rekordot is megdöntött.

Gears of War 3 JátékképekGears of War 3 JátékképekGears of War 3 Játékképek

Először is a Gears of War 3 lett az első hetében legjobban szereplő játék 2011-ben. Ez mondjuk nem jelent sokat, mert a Modern Warfare 3 úgyis megelőzi majd valami leírhatatlanul brutális számmal.

A másik rekord már érdekesebb: a Gears of War franchise átlépte az egymilliárd dollárt hozó álomhatárt, elsőként az Xbox 360 exkluzív sorozatok közül. Ez azért nagy szó, mert eddig csak a Halónak sikerült a bravúr, s az is egy korábbi generáció óta van a piacon. Ezzel szemben a Gears of War első része csak 2006-ban debütált.

A Microsoft roppant elégedett az eredménnyel, főleg, hogy nem csak az eladások, de a kritikai visszhang is nagyon pozitív (személyes véleményem, hogy okkal, pedig nem voltam sose Gears-fanatikus). S hogy most hogyan tovább a COG-nak? Jó kérdés, de egy ekkora fejőstehenet kár lenne magára hagyni.