A Bohemia Interactive bejelentette, hogy egy 500 ezer euró összdíjazású modversenyt tart Make Arma Not War néven. Az alapot az Arma 3 jelenti, s az érdeklődők négy kategóriában mutathatják meg, mint tudnak: készíthetnek singleplayer vagy multiplayer modifikációkat, teljes átalakításokat, illetve kiegészítőket. 

A kategóriákon belül 10-10 lehetséges győztes választanak (singleplayer modból húszat), amiket október 28-án négy szempont (megvalósítás, kreativitás, játékélmény, látvány) szerint kezd el átnézni a fejlesztőcsapat és a szakma tagjai, majd 2015. január 15-én kihirdetik a győzteseket. A csoportokon belül a győztes 50 ezer eurót, a második 30 ezer eurót, míg a bronzérmes 20 ezer eurót vihet el, aki pedig a teljes átalakítást nyeri meg, az 200 ezer euróval lesz gazdagabb, ráadásul attól függetlenül, hogy sikerül-e nyerni vagy sem, az ígéretes projektek gazdáinak munkát is ajánl majd a Bohemia.

Mindezen felül, aki valamilyen kategóriában a lehető legjobban ábrázolja a harci helyzetben való segítségnyújtást, az a Nemzetközi Vöröskereszt jóvoltából részt vehet az alapítvány egy külföldi missziójában. Ez egy hét napos túra, s akár több versenyző is megnyerheti.