• 2014 utolsó három hónapjában összesen 6,6 millió Xbox One és Xbox 360 fogyott
  • Azt nem tudjuk, hogy melyikből mennyi kelt el
  • A Microsoft Devices and Consumer divízió 21,9 milliárd dollár bevételt könyvelt el
Webshop ajánló
Xbox One
  • XBOX One

A Microsoft továbbra sem akarja nyíltan tisztázni, hogy pontosan mennyi Xbox One talált gazdára, így ilyen titkolózó a legújabb helyzetjelentés is. Megtudtuk, hogy a december 31-én lezárult negyedévben 6,6 millió Xbox konzolt adtak el, de azt nem, hogy ebből mennyi az Xbox One és mennyi az Xbox 360 -- több mint egy évvel a konzol megjelenési után is még mindig csak találgathatunk arról, mennyit adtak el.

A legutóbbi adatok szerint kevesebb mint 10 millió gépet értékesítettek, de nyugodtan feltételezhetjük, hogy ezt a mérföldkövet mostanra már átlépték, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban ugyanis ez volt a legkelendőbb konzol november havában, ezt az előnyt pedig decemberben is sikerült tartani az Államokban, minden bizonnyal az árcsökkentésnek hála. Japánban persze már nem volt ilyen siker, ott ugyanis a kutya sem vette a gépet.

A Microsoft Devices and Consumer divíziója, mely az Xbox konzolok mellett a Windows Phone, a Surface és a Bing kezelője, nyolc százalékos bevételnövekedést könyvelt el, ami pontosan 21,9 milliárd dollárt jelent.

xbox-one.jpg