A The Elder Scrolls Online fejlesztése nagyon sokba került, így nem csoda, hogy a Bethesda szeretne nyereséget termelni vele. A megoldás a havidíj bevezetése, ami 15 dollárért tesz lehetővé cirka 30 nap játékot. Ez meglehetősen magas ár, főleg manapság, amikor alig vannak fizetős MMOG-k, ám a kiadó szerint a dolog nemcsak szükséges, hanem hasznos is.

"Elég komolyan vesszük a támogatást, amit a játékhoz nyújtunk majd, azaz mindazt, amit ezért a 15 dollárért kapnak a játékosok. Meggyőződésünk továbbá, hogy a tartalmat is bővíteni tudjuk ebből az összegből." -- fogalmazott a havidíj összegét firtató kérdésre Pete Hines PR-vezér a GameSpotnak.

Kifejtette, hogy ez a tartalmi bővítés nem olyan apróságokat takar, mint egy hátas, fegyver vagy páncél, hanem komolyabb dolgokat, amiket más játékokhoz fizetős DLC formájában szokás kiadni. Elmondta továbbá, hogy a The Elder Scrolls Online lehetett volna free-to-play is, de akkor sokkal kisebb lenne, és soha nem érhetne fel a TES-licenc támasztotta elvárásokhoz.

Érdekel a The Elder Scrolls Online? Jó hírünk van: a játék PC Guru magazin előfizetés mellé is kérhető. Kattints a részletekért!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!