Idén újra összecsap a Call of Duty és a Battlefield a játékosok kegyeiért, ám ez a párharc régebben nem így nézett ki: a 2000-es évek elején a nagy rivalizálás a Medal of Honor és az akkor még újonc Call of Duty között folyt.

Az MVC cikkéből megtudtuk, hogy miután a Medal of Honor: Allied Assault fejlesztőgárdájának nagy része az Activisionhöz csatlakozott Infinity Ward néven, megkezdték az új játékuk fejlesztését. A csapat feltett célja az volt, hogy két vállra fektessék az Electronic Arts akkoriban legnépszerűbb sorozatát, a Medal of Honort, így találóan MOH Killer néven futott a projekt, egészen a végleges név kitalálásáig.

A rivalizálás elindítása lényegében az EA számlájára írható, a fejlesztők beszámolója szerint ugyanis elvették tőlük a Medal of Honor fejlesztését, annak ellenére, hogy nagy kavarodás közben, kutyafuttában, a végső hat hónapban készítették el a franchise legjobb és legnépszerűbb felvonását.

Az Infinity Ward végül legyőzte a Medal of Honort, s megkezdte hódító útját, de kérdés, hogy meddig lesz képes fenntartani a népszerűségét, az új ellenfél, a Battlefield ugyanis egyre több játékos szívét hódítja meg. Vajon idén fordul a kocka és Battlefield fogy győzni? Szerinted?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!