A Capcom július 24-dikei kezdettel hirdetett bétatesztet PS4 konzolokra bunyós sorozatának legújabb epizódjához, a Street Fighter 5-höz, hogy kipróbálja a játék netkódját, illetőleg az online rendszer, valamint az új tartalomszállító szolgáltatás stabilitását. A programmal azonban rögvest az indulásnál problémák adódtak, sokan már bejelentkezni sem tudtak a bétatesztre, a szerverek pedig hamar elérhetetlenné váltak a nagymérvű érdeklődés miatt. A Capcom egész a mai napig próbálta a hibákat kijavítva játszhatóvá tenni portékáját, ám miután ez nem sikerült, inkább véget vetett a szenvedésnek.

„Három nap tesztelést követően, mialatt rengeteg hasznos adatot gyűjtöttünk össze, úgy éreztük, hogy a legtöbb játékos számára nem nyújt jó élményt a béta, így a lehető legjobb döntésként, leállítottuk a szerverek működését. Az első tesztfázist elhalasztjuk egészen addig, míg pozitív élményt nyújtó állapotban nem hozzuk a játékot.”  – áll a Capcom közleményében.  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A stúdió hamarosan jelentkezik a további részletekkel, valamint ígéretet tett arra, hogy játékon belüli ajándékokkal kárpótolja majd a döcögős bétatesztben résztvevő rajongókat.