• A CCP gyűjtést indított a nepáli földrengés áldozatainak részére
  • 15 dollárt utalnak minden egyes adományozott plex után
  • A cég korábban is csinált már hasonlót a fülöp-szigeteki hurrikán után
  • A Ubisoft, a Google és a Facebook is segít a maga akciójával

Az EVE Online szerverein elindult CCP Plex for Good program keretében minden játékos 15 dolláros adománnyal segítheti a nepáli földrengés áldozatait, azzal, hogy plexet adományoz a programban résztvevő, a CCP Corporation alakulatához tartozó karaktereknek. A pénz nem a játék fejlesztőihez, hanem az izlandi Vöröskereszt számlájára megy.

Az adományozás május elsejétől május 15-ig lehetséges, és aki így tesz, az egy exkluzív, játékon belül használatos pólót kap, amivel jelezheti, hogy segített. Nagyjából így fog kinézni a Humanitarian' T-shirt YC117 ruhadarab, de még tervezés alatt áll, szóval még változhat.

eve-online-plex-for-good.jpg

Egyébként nem a CCP az egyetlen olyan cég a játékvilágból, amely segítő kezet nyújtott a nepáliak számára. A Ubisoft gyűjtésbe kezdett, aminek során eddig 60 ezer dollár jött össze, és mivel az első 100 ezer dollárig megduplázzák az összeget, jelen állás szerint 120 ezer dollár megy majd a kanadai Vöröskereszt számlájára.

Segített továbbá a Microsoft is, a cég ugyanis a térségben ingyenessé tette a Skype hívásokat, valamint egymillió dollár értékben pénzzel, technológiával és szolgáltatásokkal segíti a mentéseket, miközben a Google és a Facebook külön-külön oldalakkal igyekszik megkönnyíteni az áldozatok keresését.