A Crytek ugyan igykeszik tagadni, hogy komoly pénzügyi nehézségekkel küzd, de a körülmények sajnos nagyon nem a német cég állításait támasztják alá. Most például a már hónapok óta financiális viharban kavargó Crytek UK új fejlesztését, a Homefront: The Revolutiont vesztette el a cég, a programot ugyanis szőröstül-bőröstül megvette a Deep Silver.

A kiadó a széthullott Crytek UK-tól elvette a játék munkálatait, és egy másik nottinghami csapat, az újonnan alapított Dambuster Studios gondjaira bízta (arról egyelőre nincs hír, hogy ennek soraiba felvettek-e bárkit is az ex-crytekes kollégák közül). Ez végső soron jó hír, mert a projekt nem hal meg, ugyanakkor viszont hatalmas pofon a Crytek számára, még úgy is, hogy valószínűleg életmentő összeggel gyarapodtak az IP eladása útján a cég számlái.

Hogy a Crytek végül túléli-e a csődveszélyt, nehéz megjósolni. Az viszont biztos, hogy a jövőben sokkal jobban oda kell figyelnie a termékei minőségére, mert talán mégsem csak a grafika számít, ahogy a vezetőség eddigi ars poeticája diktálta.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!