A Destiny PlayStation-exkluzív extra tartalmai már köztudott ténynek minősülnek, ám az viszonylag új információ, hogy a fejlesztő Bungie nemcsak a játék készítésével kapcsolatban egyeztetett sokat a Sonyval, de még a PS4 kontrollerének kialakításába is beleszólt a csapat, hogy a végleges DualShock4 a lehető legjobb választás legyen az egyébként máig kontrollerérzékeny FPS-ekhez is.

Mindezt a Bungie közösségi kapcsolatokért felelős menedzsere, Eric Osborne osztotta meg a TechRadar újságírójával. Eric állítja, hogy a Sony fantasztikus partner volt, mely nem elég, hogy végig sziklaszilárd elképzelésekkel rendelkezett az együttműködést illetően, de minden ötlete összhangban volt a Bungie még formálódó megoldásaival.

Bár eredetileg csak a Sony segített volna a Bungie-nak, a kapcsolat kölcsönössé vált, amikor a japánok megkérték a fejlesztőket, hogy segítsenek megfelelő külalakot alkotni a PS4 kontrollerének. A Sony azt szerette volna, hogy ha a DualShock4 az Xbox 360 kontrollerénél is jobban idomul az FPS műfaj igényeihez, a Bungie Halóval szerzett tapasztalata pedig tökéletes alapanyagnak bizonyult mindehhez. Végül a srácok a Share gomb lehetőségeit is segítettek tágítani. Kösz, Bungie!

A Destiny tehát nem csoda, hogy elég Sony-barát játék lesz. Az alfateszt már tart egy ideje, Chris is kipróbálta és azóta kifejezetten várja az MMOFPS-t. Ugyanakkor a Destiny multiplatform shooter: Xbox 360-ra, Xbox One-ra és PS3-ra is kijön, sőt, lehet, hogy még PC-re is elkészíti a Bungie egy szép napon.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!