A Marson játszódó Red Faction-sorozat tulajdonképpen azzal emelkedett ki a szürke átlagból, hogy a GeoMod motor rombolhatóvá tette a környezet adott részeit, ami akkoriban nagy újításnak számított a szinte sérthetetlen pályákkal operáló FPS-ek világában. Aztán jöttek a folytatások, a Red Faction 2, a Guerrilla, és végül a csúfosan megbukott Armageddon. Ezzel, valamint a THQ pusztulásával (a jogok jelenleg a Nordic Gamesnél vannak) a Red Faction-sorozat gyakorlatilag meghalt.

Az eredeti játékokat jegyző Volition producere, Jim Boone szerint lenne értelme feltámasztani a szériát, és ha a Battlefield 4 csapata, a DICE kapná meg, sikeres is lehetne az újjászületés.

„Az a helyzet, hogy van tapasztalatuk, és megértik, mit jelent a teljes pusztítás, ahogy tudják azt is, milyen kompromisszumokat kell hozni a lehetőségek maximalizálására” -- mondta az OXM-nek adott interjújában Boone. Ugyanakkor arra is kitért, hogy a GeoMod motor sokkal nagyobb pusztításra képes, mint a Frostbite, hiszen a Red Factionban egy fal minden bitje elpusztítható, míg például a Bad Company 2-ben csak egy részét lehet leamortizálni a falaknak. Boone szerint mindez a különbség abból fakad, hogy a DICE jó kompromisszumokat hoz meg a játékélmény és a látványosság oltárán.

Persze az, hogy feltámad-e a Red Faction-sorozat, vagy azt a DICE fogja-e fejleszteni, még a távoli jövő zenéje, hiszen egyelőre még csak pletyka sincs arról, hogy a Nordic Gamesnek lennének ilyen irányú tervei.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!