David Gaider, a Dragon Age sorozat írója az Edge magazinnak árulta el, hogy amikor anno a BioWare nekiállt a Mass Effect mellett egy másik önálló IP fejlesztésének, nem hittek a sikerben, így a lehetséges folytatásban sem.

„Akkoriban nem tűnt irreálisnak, hogy egyetlen esélyünk van ezzel a történettel. Ideális esetben is csak reménykedtünk, hogy kiadjuk a Dragon Age: Originst és sikeres lesz. Nem tudtuk biztosan.”

Gaider úgy véli, hogy a Gyűrűk ura filmek előtt a színtiszta, hagyományos fantasy sztoriknak nem volt kereskedelmi ereje – megjegyzem, ezt nem nagyon értem, hiszen az Origins 2009-ben jelent meg, amikor már a Király visszatár is hat éves film volt és a játékpiacon szintén találhattunk egy-két sikeres, tradicionális fantasy videojátékot.

Akárhogy is, Gaider szerint annyira bizonytalanok voltak a folytatást illetően, hogy a Dragon Age: Origins epilógusát csak a játék fejlesztésének vége felé írták meg és rakták össze kissé kapkodva, néhány szálat hagyva nyitva csupán. Ilyen szál volt Cullen története, aminek későbbi alakulására már próbáltak utalni az Originsben.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!