A Final Fantasy XV-ről már láthattunk néhány videót, melyek a nyitott világot mutatták be, de azok közel sem fedték fel a valóságot. Tabata Hadzsime, a játék direktora elmondta, hogy a Final Fantasy XV valóban nyitott lesz, minden terület kapcsolódni fog egymáshoz, amelyben bárhova el lehet utazni, ahogy az életben is.

Bármikor be lehet ülni egy autóba, felszállni egy vonatra, és úgy utazni, hogy a táj a szemed és a képernyőd előtt suhan el. Magyarán nem olyan lesz, mint a Dragon Age: Inquisitionben, ahol az utazás töltőképernyőkön keresztül zajlik. Ráadásul a játékban szereplő területeket valós földrajzi helyekről mintázták meg, amelyeket a játékosok felismerhetnek. Ugyanakkor egyes területeket nem lehet azonnal elérni, a program visszafogja majd a karaktert, egészen addig, amíg nem játszott eleget. A valós helyszínek ellenére azonban ez még mindig egy klasszikus Final Fantasy játék lesz, tehát lesznek benne útvesztők is, melyeket Tabata a „nagyon félelmetes, kaotikus, és ellenőrízhetetlen” jelzőkkel illetett.

Az, hogy a területek valóban kapcsolódjanak egymáshoz, nagy kihívás elé állít minket, de megoldjuk a dolgot.” -- közölte.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!