Nagyon sokan felkapták a szemöldöküket 2011-ben, mikor a Gearbox bejelentette a Brothers in Arms-sorozat új részét, de nem Matt Baker drámai történetének folytatásával álltak elő, hanem egy rajzfilmes, a Tarantino munkássága és a Bulletstormban látott őrület által inspirált kooperatív lövöldével, ami csak nevében volt része a sorozatnak. 

Szinte senkinek sem tetszett az ötlet, a bejelentés után pedig egy év sem telt el és a Gearbox közölte: a projekt átalakult, és már nem a Brothers in Arms-sorozat része, hanem egy teljesen új IP. Ez után azonban néma csönd következett, és közel három évet kellett várnunk az újabb fejleményre. Randy Pitchford most nyíltan kijelentette, hogy a Furious 4 halott, semmi nem lesz abból, amit annak idején láthattunk, ami pedig a megmaradt, abból született meg a Battleborn -- a Furious 4 egyik karaktere, Montana szerepel is a felhozatalban.

A Gearbox-szal kapcsolatban mostanában jól el vagyunk látva hírekkel. Pitchford tegnap azt mondta, hogy az új Duke Nukem játékon dolgoznak, illetve formálódik a következő, rendes Brothers in Arms is, de mindkettőhöz egy partnerre van szükségük, egyedül nem tudják elkészíteni.