A Gears of War rendezője nem akarja RockotA bejelentést Len Wiseman a San Diegóban megrendezett Comic-Conon tette meg, miután az újságírók a wrestlingbajnokból színésszé avanzsált Rock lehetséges szerepeltetéséről kérdezték. "Nem hiszem, hogy a Doom-kapcsolat okos lépés lenne a részünkről." — tette hozzá Wiseman. Ez azt is jelenti, hogy Dwayne-t semmilyen szerepben sem láthatjuk majd a filmben, nemcsak Marcus karakterét veszítette el.

Amikor azt firtatták, hogy ugyan: mégis ki lenne alkalmasabb a (fő)szerepre, amikor Johnson testalkata és színészi múltja szempontjából is ideális választás lenne, Wiseman ezt válaszolta: "majd keresünk egy megfelelő színészt és kondiztatni fogjuk." Szerintetek okos döntés a Doom miatt ejteni a Rockot, vagy dőreség volt a film készítői részéről?



]{iegészítés: Ugyanezen a beszélgetésen Wiseman arra a kérdésre, hogy kire osztaná legszívesebben Dominic Santiago felesége, Maria szerepét, határozottan kijelentette: a kívánságlistája élén Kate Beckinsale szerepel.

A rendező azt is kifejtette, hogy bár tisztelni fogják a játék háttérsztoriját, az ő dolga egy piacképes film elkészítése, nem pedig az, hogy a játékrajongókat elkényeztesse. Ebben a GoW producere, Rod Ferguson is egyetértett vele, hiszen ők is azt szeretnék, hogy egy remek mozi készüljön, ezért csak pár gondolatot írtak össze Wisemannek, például azt, hogy "kérjük, ne nyírd ki Marcust". Az egyik nagy különbség az lehet, hogy nőket is "bevesznek" a COG-ba, hiszen ugye a játékokban csak férfi elit katonákat láthattunk, ezt a rendező is támogatja. Wiseman semmiképpen nem szeretne egydimenziós filmet készíteni, ami a játékadaptációk jó részét jellemzi, inkább az Alien-féle tónusokra helyezné a hangsúlyt, amely ugye sötét volt, mégis jópofa, többdimenziós karakterekkel tele. A másik kérdés a speciális effekteké, amely a GoW esetében adja magát, ám rendezőnk itt az egyensúlyra törekszik, nem akarja, hogy a látvány elnyomja a narratívát. Összességében a lehető legjobb akciófilmet szeretnék összehozni, tiszteletben tartva a játékot, de elsősorban a mozira, mint műfajra koncentrálva. (]{redenc - forrás: IGN)