A Need for Speed-sorozat gondozásával sokáig az EA Black Box stábja volt megbízva, de miután a csapat játékról játékra csökkenő minőséget produkált, a gyeplőt a Criterion Games vette át. Az ő uralmuk azonban nem bizonyult hosszú életűnek -- csupán egy év után új kapitánya van a sorozatnak, s ez nem más, mint az újonc Ghost Games, amely éppen első játékának kiadására készül.

A Videogamer stábjának adott interjújában a svéd stúdió vezetője, Marcus Nilsson elmondta: a sajátjukként tekintenek a sorozatra, s a csapattal ugyanis úgy vélik, a rajongóknak folytonosságra van szükségük. Nem fog tehát az történni, hogy egyszer a Criterion, egyszer pedig ők fejlesztik a játékot; minden évben a Ghost elképzeléseinek megfelelően fog fejlődni a sorozat, elkerülve ezzel azt is, hogy kavarodás legyen az emberek fejében, ami érthető, hiszen a múltban az egymást sorban követő SHIFT, The Run és a Hot Pursuit egymástól egészen eltérő élményt nyújtott.

A csapat azon fog dolgozni, hogy egy egységes képet alakítsanak ki, hogy a vásárlók tudják, mire számíthatnak, ha bejelentik az új részt, ennek az arculatnak a kiépítésében pedig az első lépés a novemberben megjelenő Need for Speed: Rivals, melynek fejlesztésében egyébként komolyan közreműködik a Criterion Games, valószínűleg a minél könnyebb fejlesztőváltás érdekében.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Need for Speed: Rivals -- Megjelenés: 2013. november 19. (PC, Xbox 360, PS3) -- Gépigény: nem ismert