A DICE 2017-en nem csak díjakat osztottak ki, hanem néhány játékfejlesztő is megszólalt, köztük a 343 Industries alapítója és feje, Bonnie Ross, aki elismerte: a közösségnek „hihetetlenül fájdalmas volt” az, hogy technikai okokra hivatkozva kihagyták az osztott képernyős kooperatív mód lehetőségét a Halo 5: Guardiansból. Viszont ilyen többé nem lesz, a jövőbeni FPS-eikben lesz osztott képernyő, erre a nagyesküt is letette.

Az egyik első ilyen valószínűleg a Halo 6 lesz, amit Windows 10-en is élvezhetünk majd, legalábbis Phil Spencer határozottan ezt mondta a tavalyi E3-on. Mondjuk biztos vicces lesz azoknak belemerülni a játékba, akiknek utoljára a Halo 2-höz volt szerencséje (ugye csak a PC-sek nagyobb hányadáról van szó), de akik esetleg fel szeretnének zárkózni, annak ajánljuk összefoglalónkat.

Ross emellett azt is kijelentette, hogy a jövőbeni játékaik történetét inkább a kapcsolt médiában, azaz a könyvekben és képregényekben, na meg talán sorozatokban mesélnék el részletesebben, mert szerinte túl sok sztorit próbálnak belegyömöszölni a játékaikba. Vagyis az újabb Halo-epizódok egyszerűbb történettel fognak operálni, aztán majd a részleteket mindenki megtudhatja, aki elolvassa a könyveket, meg a többit. Már persze, ha azok megjelennek kis hazájukban. Ha nem… nos, majd írunk arról is összefoglalót.