A Beamdog  műhelyében készülő Siege of Dragonspear először csak egy kis DLC volt a Baldur's Gate: Enhanced Editionhoz, ám ahogy haladt az idő, úgy vált egyre nagyobbá, megkapta egyedi karaktereit, küldetéseit, nyílt helyszíneit, és vagy 35 órányi játékidőt biztosító történetet, ami a Baldur’s Gate első két része között zajlik.

A sztori szerint miután Sarevok meghalt, újabb hatalom ébredt Shining Lady képében, akinek hadseregét nekünk kell megállítanunk. Eme karizmatikus vezetőről amúgy semmit sem tudni, de azt beszélik, hogy ő is egy isten gyermeke. A kalandok új helyszíneken vezetnek át, és új hősök szegődnek nyomunkba.

baldurs-gate-siege-of-dragonspear-collectors-edition.png

Mivel a játék ugyanazt az Infinity Engine-t használja, amit az eredeti Baldur's Gate, a Planescape: Torment és az Icewind Dale, így a gépigénytől nem kell tartanunk:

  • Operációs rendszer: Windows XP, Vista, 7, 8 vagy 10
  • CPU: 1 GHz
  • Memória: 512 MB RAM
  • Grafikus kártya: OpenGL 2.0 kompatibilitás
  • Merevlemez: 2,17 GB szabad hely

A március 31-én érkező Baldur's Gate: Siege of Dragonspear már előrendelhető normál (19,99 dollár), Digital Deluxe (39,97 dollár) és Collector’s Edition (130 dollár) változatban a Beamdog oldalán. Utóbbiban DRM mentesen kapjuk meg DVD-n a Baldur's Gate: Enhanced Editiont és a Baldur's Gate: Siege of Dragonspeart és a zenei anyagát mindkét játéknak. Plusz benne lesz a csomagban egy Sword Coast vászontérkép, Bence Duncan harctéri jelentésének másolata, egy felfrissített Baldur's Gate Adventurer's Guide, egy sárkányfejes nyaklánc, gyűjthető érmék és hét Baldur's Gate témájú dobókocka. A zenei anyagot a Digital Deluxe változat is tartalmazza.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!