Az Activison elismerte, hogy rosszul bánt a Guitar Heróval, hisz ahelyett, hogy frissen tartotta volna a szériát a kiadó, csak kivéreztette a sok egymást követő folytatással és mellékággal. Mivel viszont a játékosok még mindig szeretik a ritmusjátékok királyát, elképzelhető, hogy visszatér még a sorozat.

"Ha visszatértünk, és amikor visszatértünk egy újra feltalált Guitar Heróval, azt hiszem, mindenre odafigyelünk majd. Tisztán látszik, hogy a vásárlók most is szeretik a sorozatot. A Guitar Hero valószínűleg nem kapta meg a kellő figyelmet, hogy megtarthassa a pozícióját. Továbbá volt pár olyan eleme a franchise-nak és a zenék eredeti jogtulajdonosainak, amik miatt már nem láttuk értelmét a digitális átmenetnek." -- nyilatkozta Thomas Tippl Activison-főnök a Gamasutrának.

A Guitar Hero egykor hatalmas pénzeket hozott a kiadónak, majd februárban egyik napról a másikra lelőtték a sorozatot, és a gitárformájú kiegészítők gyártását is leállították. Az Activison akkor azt nyilatkozta, hogy egyszer még visszatérhetnek a szériához, s lehetséges, hogy már nem is kell olyan sokat várnunk egy új részre.

(Az adatlap és a képek az utolsó számozott Guitar Heróból, a Guitar Hero 5-ből származnak, mely 2009-ben jelent meg.)