A Microsoft Magyarország támogatásával került megrendezésre a KODU Kupa, amely része a világszerte megrendezett, és a Microsoft által támogatott Hour of Code, azaz a Kódolás Órája rendezvénysorozatnak. Eme kezdeményezés célja, hogy inspirálja a fiatalokat a problémamegoldó készségük és a kreatív gondolkodásuk fejlesztésére, ezzel is segítve elhelyezkedésüket a mai, a technológia által behálózott világban.

A KODU már nyolcéves kortól segíthet a gyerekeknek megalkotni saját játékukat. Nagy előnye, hogy bárki tudja használni, kicsik és nagyok egyaránt, mindenféle design vagy programozási ismeret nélkül is. A KODU Game Lab ráadásképpen magyarul is elérhető, így a gyerekek még könnyebben fejleszthetnek úgy PC-n, mint Xboxon, s bármilyen 3D-s játékot megalkothatnak. A KODU Game Lab emellett támogatja az érintőképernyőt is.

Az októberben meghirdetett KODU Kupa pedig egy programozási verseny, amelynek keretében a 9-12 év közötti gyerekek egy egyszerű játékfejlesztési eszközzel készíthették el saját játékukat. A kupán tizennyolc település és több mint hetven iskolás vett részt, és négy kategóriában hirdettek győztest: Kodu Master (a legtökéletesebb játék), Kodu Imagine (a legjobb interaktív történet), Kodu Design (a legdizájnosabb játék) és Kodu GEEK (a legjobban programozott játék).

A legjobb tizenhárom játékot ti is kipróbálhatjátok, mindössze a Kodu Game Lab szoftvert kell telepítenetek, amit ide kattintva érhettek el. A döntős gyerkőcök játékait pedig emitt érhetitek el listánkból. De ne legyetek túl szigorúan, hisz e játékok fejlesztői még csak 9-12 év között vannak, de talán a jövőben már ők fogják fejleszteni a Call of Duty vagy a GTA új részeit.

kodu-game-lab.png