A Dead or Alive Xtreme 3 bejelentése óta tudjuk, hogy a játék előszőr Japánban és az ázsiai picon jelenik meg, de volt egy olyan ígéret, hogy nyugaton is, amennyiben a játékosok igényt tartanak rá. Nos, az igény mindenképpen megvan, de a Koei Tecmo korábbi állításával szemben nem fogja kiadni a játékot se az Egyesült Államokban, se Európában, sehol a nyugati féltekén. Annak ellenére cselekszik így, hogy létezik egy angol nyelvű PS4 és PS Vita változat a modellkedő/sportoló lányok legújabb nyaralását bemutató programból.

A játék hivatalos Facebook oldalán is záporoztak a kérdések, amik a nyugati megjelenést firtatták. A rajongók a következő válaszokat kapták: 

"Nem adjuk ki a DOAX3-at nyugaton, és ez a tervünk a közeljövőben sem fog változni. Köszönjük a kérdést."

"Tudjátok, hogy hány ügy zajlik amiatt a játékiparban, hogy hogyan kell kezelni a nőket a játékiparban? Ezekről a dolgokról nem akarunk itt beszélni. Az elmúlt egy-két év miatt döntöttünk így. Köszönjük."

A szituációt az tette igazán érdekessé, hogy ezek után a HuniePop fejlesztője, HuniePot, aki egy igen szexualizált randiszimulátor/puzzle játékot adott ki idén januárban, egymillió dollárt ajánlott fel a Koei Tecmonak az Egyesült Államokbeli kiadás jogaiért. 

Erre egy európai webáruház, az InstaCodez ajánlott kétmillió dollárt az európai kiadás jogaiért, azonban a játék kiadója egyik ajánlatot sem fogadta el. A Koei Tecmo úgy tűnik, most tett pontot az ügy végére, hiszen egy hivatalos közleményben kijelentette, hogy az a komment, ami a Facebook oldalra kikerült, egy alkalmazott saját véleménye, és nem tükrözi a kiadó véleményét és üzleti stratégiáját. A cég elkötelezett amellett, hogy a legjobb verekedős játékokat adja a rajongóknak, de a Dead or Alive Xtreme 3 csak és kizárólag az eddig bejelentett országokban fog megjelenni.

Valószínű, hogy a Koei Tecmo fél a kritikáktól, hogy túlságolsan szexualizálja a leányait, ami tényleg igaz is. Japánban azonban ez nem számít, hiszen ott még élő erotikus/szex vetélkedőket is közvetítenek a televíziós csatornák. 

1448983627-dead-or-alive-facebook.jpg