Néhány rajongó, egész pontosan az Outer Heaven nevű modder-csapat az év közepén eldöntötte, hogy újra elkészítik Kodzsima Hideo 1987-ben MSX-re kiadott Metal Gear című játékát, no persze nem a PC-re nemrég bejelentett Metal Gear Solid 5 szintjén, csak olyan nosztalgikus módon. A Konami akkor áldását adta a projektre azzal a feltétellel, hogy a csapat egy kanyi vasat nem kér a munkájuk után.

A projekt ígéretesnek tűnt, hiszen például az alant is látható trailert nem más narrálja, mint Snake eredeti hangja, David Hayter, de nem ő volt az egyetlen nevesebb szakmabeli, aki segített a csapatnak. A pályákat Adhem Belkhadra (Gears of War) tervezte, a hangeffektusokon Kaue Lemos (Earth Under Seige) dolgozott, Orion Acaba (Infamous-sorozat) a hangját adta, sőt, egy cameo erejéig még Roy Campbell is beugrott volna eredeti hangjával, Paul Eidinggel. Szóval minden adott volt ahhoz, hogy egy remek rajongói remake készüljön a Metal Gearhez.

Aztán a Konami úgy döntött, hogy mégsem engedik ezt elkészíteni, és nyomásukra az Outer Heaven kénytelen volt leállni a munkálatokkal. Hogy mégis miért lépett a nyakukra a kiadó azután, hogy egyszer már rábólintott a dologra, az jó kérdés, se a csapat, se a Konami nem közölte az okokat. Mindenesetre kár érte. Az Outer Heaven mégsem esik kétségbe, megpróbálnak összehozni egy saját videojátékot.