A Riot Games, melynek a League of Legendset köszönhetjük, a múlt héten jelentett be egy új rendszert Queue Dodge néven, melynek értelében a frissen felvett alkalmazottaknak odaadják az éves fizetésük 10 százalékát (legfeljebb 25 ezer dollárt) abban az esetben, ha a felvételt követő 60 napon belül kilépnek. A Riot szavaival élve: azért fizetnek, hogy kilépjenek az emberek.

A lényeg persze nem az, hogy távozásra ösztönözzék a frissen felvett fejlesztőket, hanem szeretnének egy egyszerű, kedvező kilépési pontot biztosítani azoknak, akik nem érzik otthonosan magukat az új munkahelyen, ezzel elkerülve a később esetleges feszültségeket, s jobban összekovácsolva mindazokat, akik kitartanak a Riot mellett. „A munkának alapja a közös cél, a közös értékek és az egymásba vetett bizalom és tisztelet. Ha valakinek nem tetszik az egyedi munkakultúránk, az káros saját magára és a cégre nézve is, ha csak a fizetésért marad.”

Ez egyébként nem az első ilyen kezdeményezés, a Zappos nevű cég ugyanis már 2009-ben pontosan ugyanezt csinálta, ugyanezzel a célkitűzéssel, hogy erősítse a csapatot és kigyomlálja azokat, akik nem odavalók.

queue-dodge.jpg