A Gamescomon és az esti Blizzardos bulin volt alkalmam több cosplayert is megcsodálni – bár előbbin – valószínűleg a szigorú biztonsági intézkedéseknek hála (nem lehetett fegyvert vagy fegyvernek látszó tárgyat bevinni még a cosplayereknek sem) – meglehetősen kevés beöltözött embert láttam. Sebaj, a Blizzard nem verte a fogához a garast, nem csak pazarul berendezte a kétszintes termet, de rengeteg cosplayert is meghívott, köztük Jessica Nigirit. Akiről én csak jóval a közös fotózás után tudtam meg, kicsoda. Ez sarkallt arra, hogy kicsit utánajárjak, kik is ezek a cosplayerek és ha már úgyis itt a World of Warcraft: Legion, listázzak (mert listázni jó) a warcraftosok közül.

Tasha

Tasha neve ellenére nem orosz, hanem dél-koreai születésű, valódi neve Oh Go-eun. A 29 éves nő 1999-ben kezdett el a cosplayjel foglalkozni. Karrierje alatt sok játék karakterének bőrébe bújt bele, így például magára húzta Elyuin páncélját a Kingdom Under Fire-ből, alakította Kerrigant, vagyis a Blade Queent a Starcraft-sorozatból és Tracert az Overwatchból, de Demon Hunter is volt a Diablóból. A World of Warcraftból három személyt is megszemélyesített, Akashát, Sylvanas Windrunnert és Alextrsza Dragon Queent. Összeállításunkban mindhárom jelmezt megcsodálhatjátok, egyik pazarabb, mint a másik.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Andy Rae

A kanadai Brit Kolumbiából származó Andy Rae még viszonylag új a cosplay világában, hiszen csak 2014-ben kezdett el jelmezeket készíteni magának. Ettől függetlenül igen termékeny, volt már Barbarian a Diablo 3-ból, Mad Moxxi a Borderlandsból, Juliet Starling a Lollipop Chainsawból és több Harley Queen változatot is készített már, legutóbb például az Öngyilkos osztagban látható inkarnációt. A Warcrafthoz eddig két jelmeze köthető, a Paladin és a Death Knight, galériánkban mindkettőt megszemlélhetitek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Lightning

A német születésű Laura Jansens 2012 óta cosplaykedik, ezalatt alakította már Khajiitet és Bosmert a The Elder Scrolls Online-ból, Barbariant és Maghdát a Diablo 3-ból, és Nidalee a League of Legendsből. A World of Warcrafthoz ő is több szállal kapcsolódik, alakította már Maiev Shadowsongot és Tyrandét (a képeken Malfurion Stormrage is látható), sőt, ő is beöltözött már Death Knightnak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Lindsay Elyse

A 24 éves Elyse 2005 óta cosplaykedik, így már igazi veteránnak számít. Ennyi idő alatt megszámolni is nehéz lenne, mennyi jelmezt készített, úgyhogy csak néhányat említenénk meg. Úgymint Lara Croftot, a Dishonored 2-ből Emily-t, Ezreált a League of Legendsből és Tifa Lockhartot a Final Fantasy VII-ből. A Warcraftban sem volt terméketlen az arizonai leányzó, Blood Elfként legalább olyan szemrevaló, mint Nigri (akivel alant két képen együtt is szerepel).

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Lyz Brickley

Róla sajnos igazán semmit sem tudtam kideríteni, azon kívül, hogy a cosplay mellett modellkedik is. Annyi biztos, hogy ő is több jelmezt jegyez, például Cirit a Witcher 3-ból, de ami miatt a szemem megakadt rajta, az a Mylune öltözet, aminek az az érdekessége, hogy nem embert, hanem egy négylábú dryadot formál meg. És bónuszként két paladinos képet is kaptok.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Jessica Nigri

A 27 éves, Nevadában született hölgyet valószínűleg egyetlen cosplay-rajongónak sem kell bemutatni, nem egyszer hivatkoznak rá úgy, mint a világ első számú cosplayere. Az Új-Zélandon és Arizonában is élt Nigri 2009 óta cosplaykedik. Ő is magára öltötte már Supergirlt, Harley Queent és Juliet Starlinget, de személyesített már meg pokémonokat és asszaszint is. Felsorolni is nehéz lenne, hány karakter bőrébe bújt bele az évek során. A World of Warcrafthoz is köthető pár jelmeze, mi most a Blood Elfből, a Dead Kngihtból és a Deathwingből szemezgettünk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Egyetértetek a listával, vagy van, akit szívesebben látnátok rajta?