„Ha nem vagyok tinédzserlány, és idegesít a tizenéves lányok folyamatos nyafogása, érdemes játszanom a Life is Strange-dzsel? Nagyon érdekesnek találom a koncepciót, de nem szeretem, ha középiskolás lányok a főhősök, mert úgy tűnik, hogy a mű többet foglalkozik a drámával és a romantikával, mint a valódi történettel” – ezzel fordult egy játékos a Remember Me-t (amiben szintén egy nő a főhős) jegyző Dontnodhoz a Redditen.

A Dontnod természetesen igennel felelt, és nemcsak az anyagi érdekeik miatt. Michel Koch, a stúdió egyik játékdirektora szerint annak ellenére, hogy a Life is Strange főszereplője egy tinédzserlány, és valóban van benne kozépiskola is, a játék témája felnőttes, komoly, és ők is így álltak hozzá. Amúgy is úgy vélekedik, hogy nem számít, mi a neme egy játék főszereplőjének, amíg az jól van megírva.

„Őszintén szólva, úgy hisszük, hogy a főszereplő neme majdnem irreleváns addig, amíg egy jó történetben szerepel. Minden attól függ, hogyan írod meg a karaktered kapcsolatát azokkal a témákkal, amikkel foglalkozni akarsz. A Life is Strange főhőse egy tinédzserlány, ebben igazad van, de egyértelműen nem egy tinisztori, és őszintén hiszünk abban, hogy a férfi és női játékosok is egyaránt élvezhetik ezt a kalandot.”

A dolog érdekessége még, hogy Jean-Maxime Moris kreatív direktor egy korábbi interjúban tett megjegyzése szerint csak a Square Enix nem akarta megváltoztatni a Life is Strange főhősének nemét, minden más kiadó, amelynél kopogtattak, férfi főszereplőt szeretett volna. A Square még csak kérdéseket sem tett fel ezzel kapcsolatban.

Ti mit gondoltok erről? Jobban vonzanak az olyan játékok, amiben a főhős neme a tiétekkel azonos, esetleg kifejezetten szeretitek, ha ellenkező nemű? Vagy ez egyáltalán nem szempont nálatok?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!