A mai nap végre megjelent PC-re is a Metal Gear Rising: Revengeance, ám akik már az első nap megvették az átiratot, azoknak kellemetlen meglepetésben volt részük, a játék ugyanis egyszerűen nem működik internetkapcsolat nélkül, a bajt pedig csak tetézi, hogy a Metal Gear Rising: Revengeance steames oldalán egy szóval sem említik mindezt.

A játékosok egy része a Konamit okolja, amiért egy ilyen otromba másolásvédelmi megoldással látta el a játékát, ám egy NeoGAF fórumozó jelezte, hogy a Steam API lehet a hibás, s mint kiderült, neki volt igaza. A játék producere, J.P. Kellams Twitteren közölte: egy bugról van szó, s már dolgoznak a megoldáson, majd pedig a kiadó is megnyugtatott minket arról, hogy készül a javítás.

„Oké, megnéztem mi van ezzel az offline játékkal. Ez egy bug, nem így kellene működnie. Már dolgozunk a javításon és hamarosan frissítünk.” - írta J.P. Kellams.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Friss: a fejlesztők javították a játékot, így most már minden rendben kell, hogy működjön, vagyis nem szükséges internetkapcsolat a játék élvezéséhez -- ám ez nem jelenti azt, hogy minden probléma meg is szűnt volna. A PCGamingWiki megállapította, hogy az átvezető videók felbontása észrevehetően rosszabb lett a konzolos testvérekhez képest, nincs FOV beállítási lehetőség, valamint a felbontást nem lehet 1080p-nél magasabbra állítani.